Απόλυτη Σίτι κι ας έπαιξε με τη φωτιά...

Το 3x3 στους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ πανηγύρισε η Μάντσεστερ Σίτι με το τελικό 2-1 επί της Νάπολι στο «Etihad». Όσο εύκολα φάνηκαν τα πράγματα για τους «πολίτες» στο πρώτο μέρος, άλλο τόσο ζόρισαν στην επανάληψη. Μαχητικοί οι «παρτενοπέι», έχασαν και πέναλτι προτού μειώσουν...



Απόλυτη Σίτι κι ας έπαιξε με τη φωτιά...

Είτε έχει απέναντι τη Γουότφορντ και τη Στόουκ, είτε είχε τη Νάπολι, η Μάντσεστερ Σίτι δεν άλλαξε καθόλου, προς απόλυτη ικανοποίηση του Πεπ Γκουαρδιόλα και του κόσμου της ομάδας. Οι «πολίτες» βρήκαν δίχτυα δύο φορές σε διάστημα πέντε λεπτών και από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τους Ιταλούς είχαν γίνει το απόλυτο αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο. Στο 9' ο Σανέ άνοιξε αριστερά για τον Σίλβα, αυτός έκανε το γύρισμα και από την κόντρα σε ένα πρώτο σουτ του Γουόκερ ο Στέρλινγκ σκόραρε, ενώ τον ακολούθησε ο Ζέσους στο 13' από ασίστ του Ντε Μπρόινε από δεξιά, με τον Βραζιλιάνο να πλασάρει εύκολα ανάμεσα από τα δύο στόπερ για το 2-0. Η Σίτι ήταν απολαυστική με την πίεση που ασκούσε ψηλά, με τα πράγματα που της έβγαιναν στον αγωνιστικό χώρο και με την ταχύτητα που εκμεταλλευόταν όταν περίμενε τη Νάπολι και ξαφνικά έβγαινε σε αντεπίθεση, όπως στο 25', με τον Ντε Μπρόινε να έχει δοκάρι σε τρομερό αριστερό σουτ. Οι «παρτενοπέι» αν και έδειξαν σημάδια αντίδρασης όταν... ξεκόλλησαν από το 25% της κατοχής της μπάλας, έφτασαν στην περιοχή του Έντερσον και στο 38' έχασαν τεράστια ευκαιρία, με τον Έντερσον ν' αποκρούει το πέναλτι του Μέρτενς! Η ομάδα του Σάρι ανέβηκε αρκετά προς το φινάλε του πρώτου μέρους και θέλησε κάπως έτσι να ξεκινήσει και στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάψει να περιμένουν τη Σίτι και να τη φοβούνται και από τα λεπτά της επανάληψης πίεσαν ψηλά και συνέχισαν έχοντας πάρει αρκετά μέτρα στο γήπεδο ώστε να παίξουν στα ίσια αυτό το δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού με τη Σίτι. Ο Ινσίνιε αποχώρησε τραυματίας μόλις στο 55ο λεπτό σε ένα μεγάλο πλήγμα για τους «παρτενοπέι», όχι μονάχα για το αποψινό ματς αλλά και για τη συνέχεια στη Serie A. Οι Σίλβα και Φερναντίνιο ξεχώριζαν με τις κινήσεις τους για την ομάδα του Γκουαρδιόλα, ο Ντε Μπρόινε ακολουθούσε, ενώ ο Σανέ παρέμενε εκτός κλίματος. Ο Χάμσικ στο 65' απώλεσε μεγάλη ευκαιρία όταν από γύρισμα του Μέρτενς και με την εστία ανυπεράσπιστη πλάσαρε στο κορμί του Στόουνς που έπεσε για να μπλοκάρει τη μπάλα, στην σημαντικότερη στιγμή των Ιταλών μετά το χαμένο πέναλτι... Σε αντίθεση με τον Μέρτενς, ο Ντιαβαρά στο 73' ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα όταν ο Φερναντίνιο ανέτρεψε με ανόητο τρόπο τον Γκουλάμ και η Νάπολι μείωσε σε 2-1! Το σκορ και η εικόνα των Ιταλών έδωσαν αμφίρροπο χαρακτήρα στα εναπομείναντα λεπτά, η Σίτι προσπαθούσε να ξανατρέξει, η πρωτοπόρος της Serie A παρέμενε επικίνδυνη, ο Ρέινα απέκρουσε ένα σουτ του Γκουντογκάν στα τελευταία λεπτά και η ομάδα του Γκουαρδιόλα ροκάνισε το χρόνο για να πάρει μια πολύ δύσκολη νίκη.

Στο άλλο ματς του γκρουπ, η Σαχτάρ πέρασε από το Ρότερνταμ με το 2-1 επί της Φέγενορντ.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου έπειτα από τρεις αγωνιστικές:

1.Μάντσεστερ Σίτι 9

2.Σαχτάρ 6

3.Νάπολι 3

4.Φέγενορντ 0

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Ντελφ, Φερναντίνιο, Σίλβα (75' Γκουντογκάν), Ντε Μπρόινε, Σανέ, Ζέσους (86' Ντανίλο), Στέρλινγκ (70' Μπερνάρντο Σίλβα)

Νάπολι: Ρέινα, Χισάι (70' Μάτζιο), Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ζιελίνσκι, Ντιαβαρά, Χάμσικ (78' Ουνάς), Καγιεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε (57' Άλαν)