Και το ένα… ήταν αρκετό!

Η Τότεναμ δυσκολεύτηκε, όμως χάρη στο γκολ του Κρίστιαν Έρικσεν από το 47' κατάφερε να… λυγίσει την αξιόμαχη Μπόρνμουθ και να πάρει το τρίποντο (1-0) που τη διατήρησε στην 3η θέση της Πρέμιερ Λιγκ!  



Και το ένα… ήταν αρκετό!

Ο Δανός μεσοεπιθετικός έδωσε την επιθετική λύση που τόσο αναζητούσε η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο σε ένα μέτριο - από άποψη απόδοσης- παιχνίδι της. Σημασία, ωστόσο, έχει το αποτέλεσμα, το οποίο κρατάνε τα «σπιρούνια» και παραμένουν στο… κατόπι των Μάντσεστερ Σίτι και Γιουνάιτεντ.

Για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αμύνθηκαν εξαιρετικά ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική μακριά από τις νίκες, που τους διατήρησε στην επικίνδυνη ζώνη.

Το ματς:

Κακό πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους. Αν και είχαν την κατοχή, συνεπώς και την κυκλοφορία της μπάλας, οι ποδοσφαιριστές του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ήταν ακίνδυνοι! Δυσκολεύτηκαν πολύ στην τελική προσπάθεια, αποτέλεσμα του εξαιρετικού στησίματος των φιλοξενούμενων από τον Έντι Χάου και το αποτέλεσμα ήταν… ένα ολοστρόγγυλο μηδέν!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ρίξει το βάρος, όπως αναμενόταν, στα μετόπισθεν, ενώ σε συνδυασμό με την στατικότητα των «σπιρουνιών», έδειχναν να… απολαμβάνουν το ταξίδι τους στο Γουέμπλεϊ. Μια φορά απειλήθηκαν για τα καλά, όμως η προσπάθεια του Κέιν δεν είχε ευτυχές- για τον ίδιο- αποτέλεσμα.

Τα πάντα, ωστόσο, ήταν διαφορετικά στο δεύτερο μέρος! Η Τότεναμ μπήκε αποφασισμένη για το γρήγορο γκολ, που θα απέβαλλε εντελώς το άγχος, και τελικά τα κατάφερε μόλις στο 47' με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Έρικσεν. Θετικό… ταρακούνημα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στη συνέχεια αγωνίστηκαν πιο απελευθερωμένα.

Όπως ήταν λογικό συνέχισαν να ασκούν πίεση για ακόμη ένα γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη. Στο 58' ο Κέιν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ, ενώ λίγα λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης απώλεσε σημαντική ευκαιρία για το 2-0.

Το σκορ παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, όπως και οι… αμφιβολίες! Η Μπόρνμουθ δεν είχε άλλη επιλογή από το να πιέσει και εκείνη, ευελπιστώντας έστω στην ισοφάριση! Η αλήθεια είναι ότι προβλημάτισε αρκετά την αντίπαλη εστία, όμως δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, με την Τότεναμ να παίρνει τελικά τους τρεις πόντους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Σάντσεζ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντάιερ, Γουίνκς, Έρικσεν, Άλι, Σον (75' Σισοκό), Κέιν (85' Γιορέντε)

Μπόρνμουθ: Μπέγκοβιτς, Φράνσις, Σ. Κουκ, Άκε, Ντάνιελς, Σμιθ (75' Άιμπ), Σέρμαν, Γκόσλινγκ, Λ. Κουκ (83' Μούσετ), Κινγκ, Στάνισλας (75' Ντεφό)