Ψυχρολουσία απ' το πουθενά

Οδυνηρή εντός έδρας ισοπαλία παραχώρησε στον Απόλλωνα Λεμεσού η Έβερτον, η οποία παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε στο 87ο λεπτό της συνάντησης, κατάφερε να δεχτεί το γκολ της ισοφάρισης ένα λεπτό αργότερα, με το τελικό 2-2 να της βάζει δύσκολα εν όψει της συνέχειας στον πέμπτο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.



Ψυχρολουσία απ' το πουθενά

Η κυπριακή πλευρά ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις στα πρώτα εξήντα λεπτά του παιχνιδιού, παρουσιάζοντας ένα θαρραλέο αγωνιστικό πρόσωπο, το οποίο μάλιστα της επέτρεψε να προηγηθεί στο σκορ μόλις στο 13ο λεπτό της συνάντησης.

Το λάθος διώξιμο του Γουίλιαμς έδωσε την ευκαιρία στον Μαγκλίκα να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική σέντρα η οποία βρήκε τον Σαρντινέρο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πίκφορντ μετά από δύο προσπάθειες.

Η απάντηση της Έβερτον όμως υπήρξε άμεση, με την ομάδα του Σοφρώνη Αυγουστή να πληρώνει με το ίδιο νόμισμα το λάθος γύρισμα του Γιούστε, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Γουέιν Ρούνεϊ ισοφαρίζοντας προ κενής εστίας, καθώς ο Βαλέ βρισκόταν εκτός θέσης.

Στο ημίωρο ο σκόρερ των «ζαχαρωτών» επιχείρησε ένα όμορφο σουτ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων ενώ έως το τέλος του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι απείλησαν άλλες δύο φορές από μακρινή απόσταση με το σουτ του Ντέιβις (40’) αλλά και το επικίνδυνο χτύπημα φάουλ του Γκίλφι Σίγκουρτσον.

Στο δεύτερο μέρος o Kούμαν φρόντισε με τις αλλαγές του να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του αλλά η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε η ίδια έως το 66ο λεπτό. Ο Απόλλωνας παρέμενε πιστός στο αποτελεσματικό πλάνο που παρουσίασε στο πρώτο μέρος και κρατούσε με σχετική ευκολία τον αντίπαλο μακριά από την εστία του.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο όμως η τύχη γύρισε την πλάτη στους φιλοξενούμενους… Μια πάσα που επιχείρησε ο Γουέιν Ρούνεϊ βρήκε σε πόδια αμυνόμενου με αποτέλεσμα να καταλήξει από.. σπόντα στον Σίγκουρτσον, ο οποίος μεταβίβασε στον νεοεισελθόντα (46’) Βλάσιτς, ο οποίος από θέση τετ-α-τετ εκτέλεσε στην κλειστή γωνία για το 2-1.

Στο 75΄ ο 19χρονος μεσοεπιθετικός έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του γυρνώντας όμορφα το σώμα του αλλά το αριστερό σουτ σταμάτησε στο κορμί του Βάλε ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το όμορφο δεξί πλασέ του Κάλβερτ-Λιούιν πέρασε λίγο άουτ.

Ο Απόλλωνας δεν κατάφερνε να βγάλει αντίδραση στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης προδομένος από τις δυνάμεις του ενώ η κόκκινη του Ρομπέρζ για το πάτημα στον Κάλβερτ-Λιούιν έδειχνε να «σβήνει» κάθε ελπίδα για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Όλα αυτά μέχρι το ρολόι να αγγιξει το 88ο λεπτό της συνάντησης. Η κυπριακή ομάδα κέρδισε ένα φάουλ από πλάγια θέση, ο Πέδρο γέμισε στην περιοχή και η κεφαλιά του Γιούστε ήρθε να «διορθώσει» το προσωπικό του σφάλμα στο γκολ της ισοφάρισης (1-1) των γηπεδούχων και να φέρει το ματς στα ίσα λίγο πριν το τέλος.

Τα «ζαχαρωτά» έφτασαν λίγα δευτερόλεπτα αργότερα κοντά σε τρίτο γκολ με τον Κάλβερτ-Λιούιν να μην νικά τον αντίπαλο τερματοφύλακα ενώ η πολιορκία που επέβαλαν έως το σφύριγμα της λήξης δεν απέφερε τίποτα περισσότερο από... τον προβλεπόμενο βαθμό της ισοπαλίας και την τελευταία θέση του ομίλου.

Τα στιγμιότυπα:

 

Το άλλο παιχνίδι του ομίλου:

Λυών-Αταλάντα 1-1

H βαθμολογία του πέμπτου ομίλου:

1.

Αταλάντα

4

2.

Λυών

2

3.

Απόλλων Λεμεσού

2

4.

Έβερτον

1

Οι συνθέσεις:

Έβερτον: Πίκφορντ, Κένι, Χόλγκεϊτ, Γουίλιαμς, Μπέινς, Ντέιβις (67΄ Κλάασεν), Σνάιντερλεν, Γκουέιγ (46’ Βλάσιτς), Σίγκουρτσον, Ραμίρεζ (67΄ Κάλβερτ-Λιούιν), Ρούνεϊ

Απόλλων Λεμεσού: Βαλέ, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου (86’ Ζελάγια), Ροντρίγκεζ ντε Σόουζα, Σατσέτι (77’ Γιάντερ), Άλεφ, Γιακόλις (61’ Σέμπρι), Σαρντινέρο, Μαγκλίκα