Της έκλεισε το... νέο σπίτι η Τσέλσι!

Μεγάλη νίκη με ανατροπή για την Τσέλσι στο Wanda Metropolitano! Οι «μπλε» του Λονδίνου έγιναν η πρώτη ομάδα που παίρνει «τρίποντο» στο νέο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης, πανηγυρίζοντας με το τελικό 2-1 που διαμορφώθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων!



Της έκλεισε το... νέο σπίτι η Τσέλσι!

Η Ατλέτικο μπορεί να ήθελε να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό του κόσμου της και τη στήριξη που είχε από τις γεμάτες εξέδρες και τον παλμό των οπαδών, όμως η Τσέλσι παρουσιάστηκε πολύ ώριμη και με σωστές σκέψεις στο παιχνίδι. Οι Μοράτα και Αζάρ από τα πρώτα λεπτά απασχόλησαν τους αμυντικούς του Ντιέγκο Σιμεόνε και μάλιστα, ο Βέλγος αστέρας είχε δοκάρι στο 12ο λεπτό έπειτα από ατομική ενέργεια. Οι «ροχιμπλάνκος» περιορίστηκαν αρκετά και μάλιστα άκουσαν από την κερκίδα τις ιαχές για να προωθηθούν και να πάρουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως, ο Ενγκολό Καντέ στη μεσαία γραμμή είχε πιάσει απόδοση που έδινε στους «μπλε» το αβαντάζ στο χώρο του κέντρου. Στο 25' από τρομερή 45άρα μπαλιά του Νταβίντ Λουίζ από την άμυνα των Λονδρέζων, ο Μοράτα έκανε μια καλή κεφαλιά με τον Όμπλακ να απομακρύνει εντυπωσιακά και να κρατάει το «μηδέν»! Η Ατλέτικο αδυνατούσε να φτιάξει παιχνίδι, όμως δέχθηκε ένα μεγάλο δώρο από τον Νταβίντ Λουίζ... Ο Βραζιλιάνος ανέτρεψε τον Λούκας στην περιοχή κρατώντας τον σε εκτέλεση κόρνερ, ο Τσακίρ έδειξε στην άσπρη βούλα και από εκεί στο 40' ο Γκριεζμάν έκανε το 1-0 για την ομάδα της Μαδρίτης.

Η Τσέλσι ήξερε ότι έπρεπε να εμφανιστεί το ίδιο καλή και στην επανάληψη, απλά όφειλε να φανεί και αποτελεσματική στις καλές ευκαιρίες που έβρισκε για να απαντήσει στο γκολ των Μαδριλένων. Ο Αλβάρο Μοράτα συνέχισε να προκαλεί πονοκέφαλο στα μετόπισθεν της Ατλέτικο, ενώ ο Αθπιλικουέτα επιχείρησε να φτιάξει μια νέα καλή συνεργασία με τον συμπατριώτη του, όταν του έστειλε μια προωθημένη μπαλιά η οποία όμως ήταν δυνατή και δεν βοήθησε... Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη με τους δύο Ισπανούς, όταν έφτιαξε φάση για γκολ ο Αζάρ τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα! Στο 60', ο Βέλγος έστειλε από αριστερά τη μπάλα στη μικρή περιοχή κι εκεί με κεφαλιά (ω, τι έκπληξη), ο Μοράτα ισοφάρισε από κοντά σε 1-1! Στα... καπάκια η Τσέλσι έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, ωστόσο, ο Φάμπρεγας με την προβολή από το νέο γέμισμα του Αζάρ, δεν βρήκε στόχο προς ανακούφιση των οπαδών της Ατλέτικο που πλέον είχαν αγχωθεί στο Wanda Metropolitano! Η απάντηση από πλευράς Σιμεόνε ήταν η είσοδος του Τόρες στο παιχνίδι ώστε να προστεθεί ακόμα μια απειλή για την εστία του Κουρτουά από πλευράς Μαδριλένων, ειδικά από τη στιγμή που ξανά οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να εκφράσουν επιθέσεις και είχαν περιοριστεί. Στο 75' ο Μοράτα έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ξέφυγε και πάλι από το «μάτι» του Λούκας Ερνάντεθ και με τον Όμπλακ να βγαίνει για να του καλύψει το οπτικό πεδίο, πλάσαρε λίγο άουτ! Ο Κόντε έδειξε να έχει αποφασίσει να κρατήσει τον βαθμό της ισοπαλίας, πέρασε και τον Κρίστενσεν στη θέση του Φάμπρεγας, έδωσε εντολή για διατήρηση της κατάστασης, όμως στην τελευταία φάση του αγώνα κι έπειτα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Μάρκος Αλόνσο έκανε το γύρισμα στον Μπατσουαγί κι αυτός με πλασέ ολομόναχος μπροστά από τον Όμπλακ έγραψε το τελικό 2-1! 

Στο άλλο ματς του γκρουπ, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Ρόμα πέρασε από την έδρα της Καραμπάκ με το 2-1.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου μετά από δύο αγωνιστικές:

1.Τσέλσι 6

2.Ρόμα 4

3.Ατλέτικο Μαδρίτης 1

4.Καραμπάκ 0

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Γοδίν, Λούκας Ερνάντεθ, Φιλίπε Λουίς, Σαούλ, Πάρτεϊ (77' Χιμένεθ), Κόκε, Καράσκο (69' Τόρες), Γκριεζμάν, Κορέα (71' Γκαϊτάν)

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουσες, Μπακαγιόκο, Φάμπρεγας (86' Κρίστενσεν), Αλόνσο, Καντέ, Αζάρ (82' Γουίλιαν), Μοράτα (82' Μπατσουαγί)