Επέστρεψε με Νιασέ

Το αρνητικό σερί των τριών αγώνων χωρίς νίκη για το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ διέκοψε η Έβερτον, η οποία επικράτησε με σκορ 2-1 της Μπόρνμουθ στο «Γκούντισον Παρκ». Πρωταγωνιστής ο Ομάρ Μπαγιέρ Νιασέ που πέρασε ως αλλαγή και σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν.



Επέστρεψε με Νιασέ

Με ενθαρρυντικές διαθέσεις ξεκίνησε την αναμέτρηση η Έβερτον, η οποία με την παρουσία του Γκίλφι Σίγκουρτσον έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, δημιουργώντας καταστάσεις αναστάτωσης στην άμυνα των «κερασιών». Στο πρώτο εικοσάλεπτο το παιχνίδι των γηπεδούχων πέρναγε από τα πόδια του Ισλανδού, ο οποίος είτε με επικίνδυνες εκτελέσεις στημένων είτε με προωθημένες μπαλιές προσπαθούσε να τροφοδοτήσει τους Ρούνεϊ και Κάλβερτ-Λιούιν.

Οι αποτελεσματικές παρεμβάσεις των αμυντικών του Έντι Χάου κράτησαν το μηδέν και με τα συμπλήρωση του ημιώρου οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανακτούν κατοχή μπάλας και να δημιουργούν το... δικό τους παιχνίδι ενώ στο 34ο λεπτό της αναμέτρηση ο Γουέιν Ρούνεϊ δέχτηκε ένα χτύπημα κοντά στο μάτι με αποτέλεσμα να δεχτεί ιατρική βοήθεια λόγω αιμορραγίας.

Στο 55ο Άγγλος επιθετικός αντικαταστάθηκε από τον μετέπειτα πρωταγωνιστή της αναμέτρησης Νιασέ, όμως επτά λεπτά πριν συμβεί αυτό, η Μπόρνμουθ είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ με τον Κινγκ, ο οποίος διένυσε κάποια μέτρα ανενόχλητος και με ένα όμορφο δεξί σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Πίκφορντ.

Στο 77ο λεπτό ωστόσο ο νεοεισελθών δέχτηκε μια εκπλητική κάθετη μπαλιά από τον έτερο νεοφερμένο στο ματς Ντέιβις, και με απόλυτη ψυχραιμία κατάφερε να πετύχει το πρώτο γκολ της Έβερτον μετά από τρεις «άσφαιρες» μάχες στο αγγλικό πρωτάθλημα. Στο 82ο λεπτό ενεπλάκησαν και πάλι οι δύο «εξυγιαντές». Αυτή τη φορά ο Ντέιβις επιχείρησε ένα σουτ το οποίο σταμάτησε σε αντίπαλα σώματα και κατέληξε στον Νιάσε, ο οποίος μετά χιλίων κόπων και βασάνων σήκωσε το «Γκούντισον Παρκ» στο πόδι.

Τα στιγμιότυπα:

Οι συνθέσεις:

Έβερτον: Πίκφορντ, Μπέινς, Γουίλιαμς, Χόλγκεϊτ, Μαρτίνα (76’ Κένι), Σνάιντερλεν, Κλάασεν (55’ Ντέιβις), Γκουέιγ, Σίγκουρτσον, Ρούνεϊ (55’ Νιασέ), Κάλβερτ-Λιούιν

Μπόρνμουθ: Μπέγκοβιτς, Ντάνιελς, Άκε (83’ Μουσέτ), Φράνσις, Σμιθ, Ίμπε, Γκόσλινγκ, Σέρμαν, Στάνισλας, Κινγκ (79’ Κουκ), Ντεφό (75’ Αφόμπε)