Το πήρε ο... showman, κύριος Αλέξις Σάντσες!

Στο... επιδόρπιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League και στην πρώτη της σεζόν μετά από 21 χρόνια χωρίς Champpions League, η ¶ρσεναλ φρόντισε να δείξει χαρακτήρα όταν όλα τα βλέμματα έπεσαν πάνω της και από 0-1 έκανε το σκορ του αγώνα κόντρα στην Κολωνία 3-1, με τον πολύ ορεξάτο στο δεύτερο 45λεπτο, Αλέξις Σάντσες, να δείχνει τον δρόμο για την ανατροπή. Με μια ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε ο αγώνας.



Το πήρε ο... showman, κύριος Αλέξις Σάντσες!

Το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ ήταν πολύ άνευρο στο πρώτο μέρος, με την καθυστέρηση του αγώνα κατά μία ώρα και το κλίμα στις εξέδρες να έχουν παίξει ενδεχομένως τον ρόλο τους.
Όσον αφορά τα εξωαγωνιστικά, οι οπαδοί της Κολωνίας αψήφισαν τις ανακοινώσεις να μην συρρεύσουν μαζικά στο γήπεδο και δημιούργησαν... πανικό έξω από αυτό, με περίπου 20.000 οπαδούς να έχουν ταξιδέψει από την Γερμανία. Η μία ανακοίνωση ανέφερε πως θα πετιούνται εκτός όσοι είναι σε εξέδρα που έχει δοθεί στους ¶γγλους, και έτσι ορισμένοι δοκίμασαν να περάσουν τα όρια και να πάνε στην δική τους, έχοντας φυσικά άλλα εισιτήρια.

Με τα εισιτήρια που πουλήθηκαν “μαύρα” έξω από το γήπεδο να είναι περισσότερα απΆ όσα υπολόγιζαν και με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν πάρει θέση, φαίνεται πως αποφάσισαν πως δεν γίνεται αλλιώς και έτσι ο αγώνας ξεκίνησε με “ανάμεικτη” εξέδρα.

Πίσω στο καθαρά αγωνιστικό, ρόλο έπαιξε σίγουρα και το γκολ του Κόρντομπα από πολύ μακρινή απόσταση (9'), όταν ο Οσπίνα βγήκε στα όρια της περιοχής για να απομακρύνει, με την δεύτερη μπάλα να χάνεται και τον φίλο του από την Κολομβία να σκοράρει για το 0-1. Το δεύτερο μέρος ήταν πολύ καλύτερο για τους γηπεδούχους, και σε αυτό συνέβαλε το γρήγορο γκολ του Κολάσινατς, τον οποίο ο Βενγκέρ πέρασε με την έναρξη του ημιχρόνου. Ο Γουόλκοτ μπήκε στην περιοχή, δεν πάσαρε στον συμπαίκτη του, αλλά η μπάλα κατέληξε μοιραία σε εκείνον από αέρος, και ο φουλ μπακ του Αλσατού τεχνικού με ένα εξαιρετικό βολέ έκανε το 1-1 (49').

Το στιφογύρισε για ώρα η λονδρέζικη ομάδα, φαινόταν φαρμακερή στην κόντρα η Κολωνία αλλά δεν έβρισκε λύσεις, για να έρθει ο Σάντσες και να το πάρει πάνω του. Μια φαινομενικά κακή μπαλιά, αφού βγήκε πολύ πλάγια, του έδωσε την ευκαιρία να πάρει χώρο δεξιά και αριστερά, επέλεξε να την φέρει στο καλό του, και αφού συγκέντρωσε πάνω του την μισή άμυνα, την έστειλε στο πίσω μέρος της εστίας για το 2-1 (67'). Πολύ πιο ορεξάτος στο δεύτερο ο τρομερός εξτρέμ της ¶ρσεναλ. Κι έτσι έπρεπε, γενικά -ενώ ειδικά για τον ίδιο σίγουρα θα ήθελε να αποδείξει σε πολλούς (τηλε)θεατές την αξία του.

Το σκοράρισμα ολοκληρώθηκε με γκολ του Έκτορ Μπεγιερίν, που σε ένα από τα πολλά overlaps ήταν εκεί που έπρεπε για να πάρει την απόκρουση σε σουτ του Θίο Γουόλκοτ και να στείλει την μπάλα για ακόμη μία φορά στα δίχτυα των Γερμανών (82' 3-1).

Καλό το βράδυ για τους “κανονιέρηδες”, νίκη περισσότερο ψυχολογίας, σε ένα ματσάρισμα που έτσι κι αλλιώς είχε τον πρώτο λόγο. Στο άλλο ματς του 8ου ομίλου Ερυθρός Αστέρας και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ήρθαν ισόπαλες 1-1 και πήραν από έναν βαθμό.

 
Η βαθμολογία:

¶ρσεναλ 3β.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1β.

Ερυθρός Αστέρας 1β.

Κολωνία 0β.

Οι συνθέσεις:

¶ρσεναλ: Οσπίνα, Χόλντινγκ (46' Κολάσινατς), Μερτεσάκερ, Μονρεάλ, Μπεγιερίν, Μέιτλαντ-Νάιλς, Ελνένι, Ιγουόμπι (68' Γουίλσιρ), Γουόλκοτ (83' Νέλσον), Αλέξις, Ζιρού

Κολωνία: Χορν, Κλάντερ (76' Οσάκο), Μερέ, Χάιντς, Ράους, Λέμαν, Τζέλερ (64' Ρίσε), Χέγκερ, Χέκτορ (35' Γιόιτς), Μπίτενκορτ, Κόρντομπα