Νισάφι!

Το να μην μπορεί μια ομάδα να μετουσιώσει σε γκολ τις πολλές της ευκαιρίες πάει κι έρχεται, ειδικά όταν είναι μπροστά στο σκορ. Το να δέχεται μία φάση και να χάνει δικό της παιχνίδι, πονάει, αλλά δεν είναι πρωτάκουστο. Αλλά όταν σε όλα αυτά περιπλέκεται η άμυνα της Λίβερπουλ, το πράγμα αρχίζει και... κουράζει. Ασταμάτητοι οι «κόκκινοι», ανέτρεψαν το εις βάρος τους 0-1, αλλά μια αδράνεια στα μετόπισθεν άφησε τις δύο ομάδες στο τελικό 2-2 και με από έναν βαθμό.



Νισάφι!

Στην άτυπη ρεβάνς του προπερασμένου -χαμένου- τελικού του Europa League της Βασιλείας, η Λίβερπουλ θέλησε να πάρει την εκδίκησή της και παράλληλα να ξεκινήσει θετικά στην επιστροφή της στους ομίλους του Champions League, για την οποία δούλεψε τόσο πολύ πέρυσι τερματίζοντας στην τετράδα.

Τα σημάδια θετικά, με το «Άνφιλντ» γεμάτο, τον άρρωστο Μοχαμέντ Σαλάχ ήταν – δεν ήταν 100% έτοιμος να παίζει, τον Φιλίπε Κουτίνιο στον πάγκο (μπήκε προς το φινάλε -για αρκετή ώρα- και χειροκροτήθηκε αρκετά θερμά από την εξέδρα) και τον Σαντιό Μανέ έτοιμο να... βαρέσει τελικές μιας και δεν θα παίζει στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αλλά όλα άλλαξαν στο 5’ όταν ο Ντέγιαν Λόβρεν, που επέστρεψε αντί του Ράγκναρ Κλάβαν, έκανε τσαφ ολκής στην περιοχή του και ο Μπεν Γεντέρ δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Λογική η παγωμάρα, αλλά αν το άφηνε το πράγμα να ξεφύγει θα είχε μια... δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι μέσα σε λίγα 24ωρα. Έτσι άρχισε να κάνει αμέσως ευκαιρίες και χρειάστηκε να περιμένει μόλις μέχρι το 21’ για να σκοράρει. Ο φανταστικός σε όλο το ματς -και πλήρως αναγεννημένος γενικά, Αλμπέρτο Μορένο, έκανε ωραία ενέργεια και γέμισε για τον Ρομπέρτο Φιρμίνο, που ισοφάρισε σε 1-1, για να πάρει σειρά ακόμη περισσότερη πίεση.

Σαλάχ και 2-1 για τους «κόκκινους» με αρκετή δόση τύχης στο 37’ και το γήπεδο κόντεψε να πέσει. Το άγχος φαίνεται πως κατακυρίευσε τον Φιρμίνο που δεν κατάφερε να κάνει το 3-1 από το σημείο του πέναλτι, φάση που αποδείχθηκε καθοριστική.

Το γήπεδο έγερνε και στο δεύτερο μέρος, αλλά μια αστεία αμυντική συμπεριφορά επέτρεψε στον Χοακίν Κορέα να κάνει το 2-2. Μπήκε ο Κουτίνιο, προσπάθησε η Λίβερπουλ, αλλά δεν τα κατάφερε. Μάλιστα λίγο πριν το τέλος πήγε να το φάει κιόλας, αλλά ο Μουριέλ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κάριους (άουτ η μπάλα) από ελαφρώς πλάγια θέση και υπό μεγάλη πίεση του Γκόμες που έτρεχε να σώσει το πράγμα.

Τρεις τελικές έκαναν on target οι Σεβιγιάνοι, έβαλαν δύο γκολ και μετά και την ισοπαλία στο άλλο (Μάριμπορ - Σπαρτάκ Μόσχας 1-1) τα πάντα παραμένουν ρευστά στον 5ο όμιλο. Σαν να μην έγινε ακόμη τίποτα. Ένταση στο φινάλε, όταν μετά από σκηνή την οποία δεν έπιασε ολόκληρη η κάμερα κατά την διάρκεια του αγώνα, ο Κλοπ πήγε για τις χειραψίες αλλά και για τα ρέστα, λέγοντας διαρκώς «Τι έκανα, πείτε μου τι έκανα. Γιατι συμπεριφέρεστε έτσι;». Είχε αποβληθεί νωρίτερα ο κόουτς της Σεβίλλης, Μπερίτσο, αφού πέταξε για δεύτερη φορά την μπάλα μακριά πριν από πλάγιο και ενώ είχε προειδοποιηθεί να μην το ξανά κάνει.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ: Κάριους, Μορένο, Λόβρεν, Μάτιπ, Γκόμες, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Τσαν (76' Κουτίνιο), Σαλάχ (89' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο, Μανέ (83' Στάριτζ)

Σεβίλλη: Ρίκο, Μερκάντο, Παρέχα, Κιάερ, Εσκουδέρο, Ενζονζί, Μπανέγα, Πισάρο (45' Σαράμπια), Νάβας (83' Κορσιά), Κορέα, Μπεν Γεντέρ (69' Μουριέλ)