Κανένας συμβιβασμός για τη Σίτι

Έπειτα και από τον τελευταίο αποκλεισμό στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν κάνει συμβιβασμούς και προετοιμάζει τη Σίτι ώστε να... μακροημερεύσει στη φετινή διοργάνωση. Η Νάπολι είναι η πιο δύσκολη αντίπαλος, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Φέγενορντ ακολουθούν.  



Κανένας συμβιβασμός για τη Σίτι

Ο Ισπανός κόουτς της Σίτι γνωρίζει πολύ καλά πως έπειτα από την πρώτη χρονιά της προπονητικής του καριέρας δίχως τίτλο και την πρώτη, αναγνωριστική σεζόν στο αγγλικό ποδόσφαιρο και τα δεδομένα του συλλόγου του Μάντσεστερ, οφείλει να δείξει πόσα πράγματα έμαθε και για πόσα δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές του ώστε τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά η ομάδα να είναι διεκδικήτρια τροπαίων και όχι απλή συμμετέχουσα...

Στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, οι «πολίτες» θα κοντραριστούν με τις Νάπολι, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Φέγενορντ, ξεκινώντας από τα... βασικά, δηλαδή την συνέχιση της παρουσίας στη διοργάνωση και μετά τον Φλεβάρη του 2018 και... ίδωμεν.

Νάπολι: Η ιταλική ομάδα, ήταν η πρώτη που αντιμετώπισε η Μάντσεστερ Σίτι στην παρθενική της εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2011-2012. Μάλιστα, στο πρώτο παιχνίδι στην Αγγλία, το παιχνίδι είχε ολοκληρωθεί με το ισόπαλο 1-1, ενώ στο δεύτερο ματς στο «Σαν Πάολο», οι «παρτενοπέι» είχαν πάρει νίκη με σκορ 2-1. Εννοείται ότι οι Ναπολιτάνοι τα τελευταία χρόνια είναι από τις πιο ενισχυμένες ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος και μια από τις πιο σοβαρές αντιπάλους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, μόνο που πέρυσι έπεσε μπροστά στο... ορμητικό «όχημα» του Ζιντάν, το οποίο ασφαλώς έφτασε μέχρι και την πηγή και ήπιε το νερό με την κατάκτηση του 12ου ευρωπαϊκού. Ανανέωσαν όλα τα βασικά στελέχη της Νάπολι, αποκτήθηκαν οι Άνταμ Ούνας από τη Μπορντό και Μάριο Ρουί από τη Ρόμα, ενώ στα προκριματικά ξεπεράστηκε με ευκολία το εμπόδιο της Νις. Πέρυσι, στη Serie A, η ομάδα του Σάρι σκόραρε 94 φορές!

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Αναμφίβολα, από τις ομάδες που κάθε κλαμπ θα ήθελε να έχει πάρει στον όμιλό του, από το πρώτο γκρουπ των Πρωταθλητριών ομάδων. Όταν υπάρχουν εμπόδια όπως αυτά των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Γιουβέντους, η Σαχτάρ είναι... ευλογία όταν έρχεται στο δρόμο σου. Κάπως έτσι συνέβη και με τη Μάντσεστερ Σίτι που θα κοντραριστεί με τους Ουκρανούς στον 6ο όμιλο της φετινής διοργάνωσης. Δίχως δυνατότητα να επιστρέψει στην έδρα της και παίζοντας αναγκαστικά στο Χάρκοβο, 150 μίλια δυτικά του Ντόνετσκ λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη χώρα, η Σαχτάρ στηρίζεται στην βραζιλιάνικη παροικία (οχτώ μέλη από τη χώρα του καφέ) και στη γραμμή κρούσης, ο Αργεντινός Φακούντο Φερέιρα είναι εκείνος που επωμίζεται την ευθύνη για τα περισσότερα θετικά αποτελέσματα... Άκρως επικίνδυνος και ο Τάρας Στεπανένκο, από τους πιο ταλαντούχους box-to-box μέσους.

Φέγενορντ: Έχοντας κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα στην Ολλανδία έπειτα από 18 χρόνια, με τον Ντιρκ Κάουτ να τη βοηθάει να ζήσει τρομερές στιγμές μέχρι την κατάληψη της κορυφής και αποφασίζοντας ν' αποσυρθεί ως πρωταθλητής, η ομάδα του Ρότερνταμ βρίσκεται στους φετινούς ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ ναι μεν έχασε και τους Κάρσντορπ και Κονγκολό, όπως επίσης και τον Κάουτ που έβαλε τέλος στην καριέρα του, όμως θέλει να δείξει πως η θετικότατη παρουσία του στον πάγκο της ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια και οι επιτυχίες (πρωτάθλημα και Κύπελλο) που έχουν έρθει με βελτίωση βήμα – βήμα, μπορούν να παρουσιάσουν τον σύλλογο σοβαρό στο πολύ δύσκολο γκρουπ. Η... απειλή από πλευράς Ολλανδών, ονομάζεται Νικολάι Γιόργκενσεν, με τον Δανό να έχει σκοράρει πέρυσι 21 φορές...

Matchday 1 – Wednesday 13 September

Feyenoord v City

Matchday 2 – Tuesday 26 September

City v Shakhtar Donetsk

Matchday 3 – Tuesday 17 October

City v Napoli

Matchday 4 – Wednesday 1 November

Napoli v City

Matchday 5 – Tuesday 21 November

City v Feyenoord

Matchday 6 – Wednesday 6 December

Shakhtar Donetsk v City