Γελάνε και τα... μουστάκια του Μουρίνιο

Μια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπως την έχουμε δει στην αρχή της σεζόν δεν έχει κανένα πρόβλημα να προκριθεί από τον πρώτο όμιλο του Champions League, με μόνον την Μπενφίκα να προκαλεί δέος. Βασιλεία και ΤΣΣΚΑ Μόσχας συμπληρώνουν το παζλ.



Γελάνε και τα... μουστάκια του Μουρίνιο

Σίγουρα για τον “Special One” και την εμπειρία που έχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ο όμιλος αυτός είναι παιχνιδάκι. Μεγάλος αντίπαλος μια ομάδα της οποίας τα... χωράφια γνωρίζει καλά έχοντας διατελέσει προπονητή της μισητής εγχώριας αντιπάλου της, Πόρτο.

Η Μπενφίκα, λοιπόν, κατέκτησε την Liga Nos και δεν χρειάστηκε να μπει σε καλοκαιρινές περιπέτειες. Τους 82 βαθμούς έφτασε πέρυσι και άφησε τους “δράκους” στην δεύτερη θέση με δύο τρίποντα διαφορά. Σαφώς ποιοτική ομάδα, που διαθέτει στο ρόστερ της και δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές, τους Ανδρέα Σάμαρη και Κώστα Μήτρογλου, που ήταν συμπαίκτες και στον Ολυμπιακό. Ποιον... να πιάσεις και ποιον να αφήσεις από τους ποδοσφαιριστές που όλοι μαζί φτιάχνουν ένα ωραίο σύνολο. Με καλές εμφανίσεις την αφήνει τουλάχιστον δεύτερη.

Ακολουθεί η Βασιλεία, που επίσης ήταν πρωταθλήτρια, στην Ελβετία, κάνοντας περίπατο από ένα σημείο και μετά, αφήνοντας 15 βαθμούς πίσω την Γιουνγκ Μπόις. Ποιοτική ομάδα με συχνές παρουσίες στους ομίλους, έχει στο ρόστερ της τον αδερφό του Γκρανίτ Τσάκα της Άρσεναλ, Τόλαντ, τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Ελιονούσι, και τον πρώην της Τσέλσι, Ρίκι φαν Βόλφσβινκελ. Ανάμεσα στους υπόλοιπους και οι έμπειροι Ματίας Ντελγάδο και Σεριέ Ντιε.

Θεωρητικά πιο αδύναμη στο γκρουπ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που έπαιξε δύο προκριματικά για να βρεθεί στην παρούσα κατάσταση. Πρώτη αντίπαλος ήταν η ΑΕΚ, την οποία κέρδισε μέσα-έξω (0-2, 1-0) και βρέθηκε στον δρόμο της αντιπάλου της αντιπάλου της (Βασιλεία), Γιουνγκ Μπόις. Ίδια σκορ όπως αυτά με τον “Δικέφαλο”, αλλά ανάποδα, με το 2-0 να έρχεται στο εντός και το 1-0 στην Ελβετία. Μόνο νίκες, λοιπόν. Στην ρώσικη Premier League είναι τέταρτη για την ώρα, με 13 βαθμούς, δύο μακριά από την δεύτερη θέση και έξι από την κορυφή, πληρώνοντας τις ήττες πριν και μετά τα παιχνίδια με την ΑΕΚ, απέναντι στις δυνατές Λοκομοτίβ στο ντέρμπι της Μόσχας και Ρουμπίν Καζάν.

UNITED'S FIXTURE DATES

Tuesday 12 September: United v Basel

Wednesday 27 September: CSKA Moscow v United 

Wednesday 18 October: Benfica v United

Tuesday 31 October: United v Benfica

Wednesday 22 November: Basel v United

Tuesday 5 December: United v CSKA Moscow