Περνάει εύκολα η Λίβερπουλ

Εύκολος είναι ο 5ος όμιλος του Champions League στον οποίο βρίσκεται η Λίβερπουλ, που θα πρέπει να αποκλείσει δύο εκ των Σεβίλλης, Σπαρτάκ Μόσχας ή Μάριμπορ για να προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης.



Περνάει εύκολα η Λίβερπουλ

Αν πάρει εκδίκηση από την Σεβίλλη για τον χαμένο τελικό του Europa League του 2016 τότε περνάει στους “16” με ασφάλεια. Όχι πως αλλιώς μένει εκτός. Εκτός από την τρεις συνεχόμενες φορές κάτοχο του τροπαίου, οι “κόκκινοι” έχουν να αντιμετωπίσουν τις Σπαρτάκ Μόσχας και Μάριμπορ, ομάδες που σίγουρα δεν προκαλούν φόβο ούτε στο άκουσμα ούτε στο αγωνιστικό, μιας και εάν τα ρόστερ των δύο φαβορί πιάσουν την απόδοση που μπορούν τότε η πρόκριση έρχεται εύκολα.

Η Σπαρτάκ ήταν πρωταθλήτρια Ρωσίας πέρυσι και έτσι ήρθε απευθείας στους ομίλους, αλλά φέτος δεν έχει ανάλογη πορεία στις πρώτες επτά αγωνιστικές εκεί, μιας και μετράει μόλις οκτώ βαθμούς, 11 ολόκληρους πίσω από την Ζενίτ, που έχει μόλις μία ισοπαλία και έξι νίκες. Στο ρόστερ της ξεχωρίζει στο ευρύ κοινό ο Λουίς Αντριάνο και ο Πρόμες. Έχει αμυντικά προβλήματα και στα καλά της η Λίβερπουλ μπορεί να την διασπάσει με αρκετούς τρόπους.

Η Σεβίλλη αγχώθηκε στα play offs κόντρα στην Μπασακσεχίρ αλλά πέρασε την τουρκική ομάδα που στόχευε στην υπέρβαση με συνολικό σκορ 4-3 (1-2, 2-2). Φυσικά πρόκειται για την ομάδα που -όπως αναφέρθηκε παραπάνω- κέρδισε το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ στον τελικό του ‘16, κάνοντας ένα εντελώς διαφορετικό δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο ολοκλήρωσε πολύ άμεσα και την ανατροπή (2-1 από 1-0). Πέρυσι τερμάτισε 4η στην La Liga, πίσω μόνο από Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τέλος, η Μάριμπορ ήταν εύκολα πρωταθλήτρια Σλοβενίας την σεζόν που μας πέρασε και χρειάστηκε να παίξει τρεις προκριματικούς για να μπει στους ομίλους. Απέκλεισε την Ζρίνσκι στον πρώτο, την Χαφναρφχιόρδουρ στον δεύτερο και την Χαποέλ Μπερ Σέβα με το εκτός έδρας γκολ στα play offs (2-1, 1-0).