Τρέλανε την Πρέμιερ η Χάντερσφιλντ!

Ξεκάθαρο φαβορί για υποβιβασμό... μέχρι αποδείξεως του εναντίου από την πρώτη αγωνιστική! Η Χάντερσφιλντ έκανε όλο τον κόσμο να σκεφτεί πως την υποτίμησε, αφού η νεοφώτιστη ομάδα πέρασε από το Λονδίνο με το επιβλητικό 3-0 επί της Κρίσταλ Πάλας! Νίκη για τους «terriers» στην πρώτη κατηγορία έπειτα από 46 χρόνια!  



Τρέλανε την Πρέμιερ η Χάντερσφιλντ!

Τέτοιο ξεκίνημα από νεοφώτιστη ομάδα, ίσως μονάχα στην Πρέμιερ Λιγκ θα μπορούσε ν' αντικρίσει κανείς! Οι οπαδοί της Χάντερσφιλντ... τσιμπιούνταν για να δουν αν ήταν αλήθεια όσα ζούσαν στο «Selhurst Park» βλέποντας την ομάδα τους να παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο μέρος, με εμφάνιση που... αρμόζει στο κορυφαίο πρωτάθλημα! Μπορεί ο Ινς να ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής της ομάδας του Βάγκνερ, ωστόσο, το πρώτο γκολ στο 23' ήρθε από τον Τζόελ Γουόρντ που άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να δώσει το προβάδισμα στους «terriers».

Τρία λεπτά αργότερα ο Στιβ Μουνιέ θα τρέλαινε ακόμα περισσότερο τους οπαδούς της Χάντερσφιλντ όταν από σέντρα του Μούι με κεφαλιά έγραψε το 2-0 με το οποίο οι νεοφώτιστοι είχαν πανάξια ασφαλές προβάδισμα νίκης! Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί, στην εξέδρα άρχισε να εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια και η Χάντερσφιλντ συνέχισε να παίζει με τρόπο που έπειθε και τον τελευταίο δύσπιστο ο οποίος είχε τοποθετήσει την ομάδα στα φαβορί για τον υποβιβασμό.

Ακόμα κι αν η Κρίσταλ Πάλας προσπάθησε να πιέσει στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρει μέτρα στο γήπεδο για να κάνει κάτι καλύτερο, αλλάζοντας και τον παλμό στην εξέδρα ώστε να πάρει ώθηση και από τον κόσμο της, η Χάντερσφιλντ είχε τις απαντήσεις. Ο Κριστιάν Μπεντεκέ αποτέλεσε απειλή για την εστία των νεοφώτιστων, με τον Γιόνας Λεσλ στην εστία της Χάντερσφιλντ να του λέει «όχι» σε μια πολύ δυνατή κεφαλιά, ενώ, οι «terriers» προσπάθησαν να τρέξουν στους χώρους που έβρισκαν όταν έκλεβαν τη μπάλα. Ο θρίαμβος για το σύνολο του Βάγκνερ ολοκληρώθηκε στο 80ο λεπτό, όταν ο Μουνιέ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έγινε αποδέκτης της μπαλιάς από τον Κόλιν Κουάνερ για να γράψει το τελικό 3-0 εν μέσω παροξυσμού από τους φιλοξενούμενους στο «Selhurst Park»!

Η τελευταία φορά που η Χάντερσφιλντ είχε πάρει νίκη στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας, ήταν την 27η Νοεμβρίου του 1971, όταν είχε επικρατήσει 2-1 της Ντέρμπι Κάουντι!  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσεϊ, Φοσού – Μενσά (78' Τόμκινς), Νταν, Ρίντεβαλντ, Γουόρντ, Μιλιβόγεβιτς (46' Τάουνσεντ), Πάντσεον, Φαν Άνολτ, Λόφτους – Τσικ, Ζαχά, Μπεντεκέ

Χάντερσφιλντ: Λεσλ, Σμιθ (57' Γουίλιαμς), Γιόργκενσεν, Σίντλερ, Λεβ, Μόουι, Μπίλινγκ, Κατσούνγκα, Πάλμερ (72' Κουάνερ), Ινς, Μουνιέ (86' Λα Πάρα)