Πήρε θέση για τις ρατσιστικές επιθέσεις στην Ιταλία ο Ρούντιγκερ

Την πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής της Τσέλσι παραχώρησε ο Αντόνιο Ρούντιγκερ.



Πήρε θέση για τις ρατσιστικές επιθέσεις στην Ιταλία ο Ρούντιγκερ

Ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός αναφέρθηκε στο νέο ξεκίνημα που πραγματοποιεί στην καριέρα του, θέλοντας παράλληλα να σταθεί στις αρνητικές εμπειρίες που αποκόμισε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ιταλία με τη φανέλα της Ρόμα.

«Η Πρέμιερ Λιγκ αποτελεί τεράστια πρόκληση για μένα και πρέπει να είμαι κατάλληλα προετοιμασμένος για κάθε παιχνίδι. Πρόκληση είναι και για έναν αμυντικό να έρθει αντιμέτωπος με επιθετικούς όπως ο Βάρντι και ο Λουκάκου. Είμαι χαρούμενος για τη μεταγραφή μου και ανυπομονώ για την έναρξη της σεζόν» ενώ συνέχισε κάνοντας αναφορά στη μάστιγα του ρατσισμού που πλήττει το ιταλικό ποδόσφαιρο.

«Το μόνο που θέλω είναι δικαιοσύνη. Θέλω η FIFA και η ομοσπονδία στην Ιταλία να τιμωρήσουν τους ανθρώπους που προβαίνουν σε ρατσιστικές συμπεριφορές. Δεν είναι εύκολο να αντιδρά κανείς ψύχραιμα όταν γίνεται θύμα τέτοιου είδους επίθεσης. Άλλοι τα καταφέρνουν άλλοι όχι. Εγώ δικαιολογώ και τις δύο αντιδράσεις».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Ρούντιγκερ αλλά και αρκετοί έγχρωμοι ποδοσφαιριστές αντιμετώπισα τέτοιου είδους συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, με τα πιο πρόσφατα και ηχηρά παραδείγματα να θυμίζουν τις περιπτώσεις των Σαλεϊ Μουντάρι αλλά και Μεχντί Μπενατιά.