Τεράστια ανάσα για τους συλλόγους με το Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Σε μια πολύ σημαντική απόφαση προχώρησε η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (CAF) που μετακίνησε την διεξαγωγή του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής το καλοκαίρι και έτσι οι σύλλογοι δεν θα χάνουν σημαντικές μονάδες στο ρόστερ τους μεσούσης της σεζόν.

Advertisement
Τεράστια ανάσα για τους συλλόγους με το Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Πόσες και πόσες φορές οι σύλλογοι δυσκολεύονταν να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνταν από το... πουθενά κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν οι εθνικής στην Αφρική ζητούσαν βασικούς ποδοσφαιριστές για να τις στελεχώσουν στο Κόπα Άφρικα...

Αυτό λοιπόν σταματάει, καθώς από Ιανουάριο-Φεβρουάριο η διεξαγωγή της διοργάνωσης θα γίνεται Ιούνιο – Ιούλιο και έτσι μπορεί οι παίκτες να στερούνται διακοπών και κάποιων ημερών παραπάνω ξεκούρασης (κάτι που είναι σύνηθες στις άλλες ηπείρους, με ελάχιστες εξαιρέσεις όσων αφορά τις απουσίες λόγω εθνικών υποχρεώσεων τύπου MLS - Gold Cup) αλλά τα πρωταθλήματα θα “τρέχουν” κανονικά.

Φυσικά η αλλαγή είναι υπέρ και των ποδοσφαιριστών, διότι πλέον δεν θα αλλάζουν ξαφνικά κλίμα και αγωνιστικές συνθήκες γενικότερα, ρισκάροντας με τραυματισμούς ή μείωση στην απόδοσή τους.

Για την ιστορία και όσον αφορά την επόμενη διοργάνωση που θα γίνει το 2019 στο Καμερούν, θα συμμετάσχουν 24 αντί για 16 ομάδες. Όλα τα παραπάνω αποφασίστηκαν σε συνέδριο της CAF στην πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ.