Τζο Κόουλ: «Τέρι, ο μεγαλύτερος αρχηγός στην ιστορία της Τσέλσι»

Απόλυτος για το ότι ο Τζον Τέρι αποτελεί διαχρονικά τον αρχηγό με τη μεγαλύτερη εμβέλεια στην Τσέλσι είναι ο πρώην συμπαίκτης του στους «μπλε», την Εθνική Αγγλίας, αλλά και τις ακαδημίες της Γουέστ Χαμ, Τζο Κόουλ.

Advertisement
Τζο Κόουλ: «Τέρι, ο μεγαλύτερος αρχηγός στην ιστορία της Τσέλσι»

Μιλώντας στο «Goal» έπειτα από μία εκδήλωση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που βρίσκεται στην Τάμπα των ΗΠΑ, την περιοχή δηλαδή, της πολιτείας της Φλόριντα, στην οποία εδρεύει η νυν ομάδα του 35χρονου μεσοεπιθετικού, «Tampa Bay Rowdies» (δεύτερη κατηγορία του αμερικανικού πρωταθλήματος), ο Κόουλ τόνισε:

«Ο Τέρι είναι ο μεγαλύτερος αρχηγός στην ιστορία της Τσέλσι, αυτό είναι σίγουρο. Θα είναι μεγάλη απώλεια και ενώ είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι του συλλόγου γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να τον αντικαταστήσουν, παρ’ όλα αυτά, πιθανότατα, θα ανήκει σε εκείνους τους παίκτες, το κενό του οποίου δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις, μέχρι τη στιγμή που θα φύγει» και προσέθεσε:

«Θα είναι ζόρικο το έργο της αντικατάστασής του. Ο Τέρι είχε μία μαγική καριέρα και έχει ακόμη πολλά καλά χρόνια μπροστά του, είμαι σίγουρος. Είναι ένας εκ των κορυφαίων, 100%. Ο χρόνος θα του φερθεί ευγενικά, έπειτα από αυτά που έχει πετύχει, αλλά και λόγω της μακροζωίας του στα γήπεδα».