Βαθμός-δώρο από Πίκφορντ

Από έναν βαθμό πήραν τα Κ-21 συγκροτήματα της Σουηδίας και της Αγγλίας για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Πολωνία, με τις δύο ομάδες ολοκληρώνουν την αναμέτρηση χωρίς σκορ (0-0) και τους Σουηδούς να χάνουν πέναλτι εννέα λεπτά πριν από το τέλος, πέφτοντας πάνω στον Τζόρνταν Πίκφορντ…



Βαθμός-δώρο από Πίκφορντ

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά διστακτικές στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης, με τα λάθη στο χώρο του κέντρου να κάνουν συχνά την εμφάνισή του και τους δύο τερματοφύλακες να έχουν ελάχιστη δουλειά υπερασπιζόμενοι τις δύο εστίες.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως μόλις σε τρεις περιπτώσεις οι θεατές σηκώθηκαν από τα καθίσματά τους… Στο 16ο λεπτό την ατομική προσπάθεια του Άμπραχαμ ανέκοψε με αποφασιστικής έξοδο ο Κάιτοφτ ενώ τα σουτ των Τσιμπίκι (Σουηδία – 27’) και Μέρφι (Αγγλία – 34’) δεν βρήκαν στόχο.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα έμοιαζε το ίδιο νωθρή, μέχρι τη στιγμή που Πάβελ Τσιμπίκι «συνάντησε» μια πάσα ακριβείας μέσα στην περιοχή των Άγγλων, με το σουτ που επιχείρησε να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Πίκφορντ.

Η πρώτη απόπειρα των Άγγλων σημειώθηκε με τη συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα, όταν η προσπάθεια του Μπέικερ κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του αντιπάλου, για να πάρουν εκ νέου σειρά οι τυπικά γηπεδούχοι, απειλώντας με πλασέ του Λάρσον, το οποίο επίσης δεν βρήκε στόχο.

Η φάση του αγώνα ωστόσο έμελλε να καταγραφεί στο 80ο λεπτό του ματς. Ο Τσίλγουελ υπέπεσε σε σκληρό φάουλ εντός περιοχής με τον Τομπίας Στίλερ να καταλογίζει το πέναλτι υπέρ των Σουηδών και τον Τζόρνταν Πίκφορντ να αποκρούει την προσπάθεια του Βάλκβιστ ο οποίος σημάδεψε το κέντρο της εστίας.

 

Σουηδία Κ-21: Κάιτοφτ, Λούνκβιστ, Ντάγκερσταλ, Λάρσον, Βάλκβιστ, Φράνσον (73’ Φράνσον), Χάλμπεργκ, Τρίμπλινγκ (85’ Τάνκοβιτς), Όλσον, Έγκβαλ (59’ Στράνμπεργκ), Τσιμπίκι

Αγγλία Κ-21: Πίκφορντ, Χόλγκεϊτ, Τσέιμπερς, Μόουσον, Τσίλγουελ, Μπέικερ, Σάλομπα, Γουόρντ-Πρόουζ, Μέρφι (70’ Γκρέι), Ρέντμοντ, Έιμπραχαμ

 

Δείτε την απόκρουση του Πίκφορντ στο πέναλτι του Βάλκβιστ: