Γαλλία-Αγγλία (preview)

Την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρόσωπα και πράγματα, καθώς και να τεστάρουν τις δυνάμεις τους μετά τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, θα έχουν απόψε Γαλλία και Αγγλία στο Παρίσι, στο γήπεδο «Σταντ Ντε Φρανς (22.00 ώρα Ελλάδας).



Γαλλία-Αγγλία (preview)

Μετά από το… περιπετειώδες 2-2 του Σαββάτου με αντίπαλο την Σκωτία, αποτέλεσμα πάντως που την διατηρεί στην κορυφή του 6ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης με 14 βαθμούς, η Αγγλία θα δοκιμαστεί απόψε κόντρα στους φιναλίστ του περασμένου Euro, σε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα δυνατό παιχνίδι που σπανίως οι προκριματικές φάσεις δίνουν σε τέτοιου επιπέδου ομάδες.

Οι Γάλλοι απ’ την άλλη έκαναν την περασμένη Παρασκευή την πρώτη τους ήττα στον 1ο προκριματικό όμιλο, απέναντι στην Σουηδία εκτός έδρας (με σκορ 2-1) και ισοβαθμούν στην κορυφή του γκρουπ με τους Σκανδιναβούς, έχοντας 13 πόντους.

Tελευταία φορά που οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν, ξανά σε φιλική αναμέτρηση, ήταν το Νοέμβριο του 2015, λίγες μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο θέατρο Μπατακλάν της γαλλικής πρωτεύουσας. Τα «τρία λιοντάρια» είχαν επιβληθεί των «τρικολόρ» στο «Γουέμπλεϊ» με 2-0. Σε επίπεδο επίσημων παιχνιδιών πάλι, πρέπει να γυρίσουμε στο Euro του 2012 και σε μεταξύ τους παιχνίδι για τους ομίλους εκείνης της διοργάνωσης (1-1).

Μάλιστα, ως ένδειξη τιμής για τα θύματα των πρόσφατων περιστατικών σε Μάντσεστερ και Λονδίνο, οι δυο εθνικές ομάδες θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ θα τηρηθεί και ενός λεπτού σιγή πριν την σέντρα του παιχνιδιού.

 

Αγωνιστικά νέα: 

Γαλλία: Xωρίς προβλήματα τραυματισμών θα παραταχθεί το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν, που στοχεύει σήμερα να δοκιμάσει αρκετούς νέους παίκτες.

Aγγλία: Όπως… προϊδέασε με δηλώσεις του ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, στο τέρμα της Αγγλίας θα βρεθεί ο Τομ Χίτον της Μπέρνλι, για να πάρει την σκυτάλη στο δεύτερο μέρος ο Τζακ Μπάτλαντ. Πιθανό να κάνουν το ντεμπούτο τους με την εθνική ομάδα οι αμυντικοί Μπεν Γκίμπσον και Κίραν Τρίπιερ, εκτός παραμένουν λόγω τραυματισμών οι Ναθάνιελ Κλάιν και Τζέιμι Βάρντι.

 

Πιθανές εντεκάδες:

Γαλλία: Γιορίς, Σιντιμπέ, Ουμτιτί, Κοσιελνί, Σιντιμπέ, Καντέ, Ματουιντί, Λεμάρ, Γκριεζμάν, Παγέ, Εμπαπέ

Aγγλία: Χίτον, Τρίπιερ, Στόουνς, Τζόουνς, Κρέσγουελ, Ντάιερ, Λίβερμορ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Λίνγκαρντ, Ράσφορντ, Κέιν