Σάουθγκεϊτ: «Στήριξη… με τον σωστό τρόπο»!

Κάλεσμα στους οπαδούς της Αγγλίας να επιδείξουν… κόσμια συμπεριφορά στο αυριανό (10/6) βρετανικό ντέρμπι με τη Σκωτία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου απηύθυνε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.  



Σάουθγκεϊτ: «Στήριξη… με τον σωστό τρόπο»!

Οι μνήμες από τις πρόσφατες εικόνες ντροπής των Άγγλων οπαδών να απευθύνουν ναζιστικούς χαιρετισμούς, βρίζοντας τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του φιλικού μεταξύ των δύο ομάδων είναι ακόμη… νωπές, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό των «τριών λιονταριών» να ζητά στήριξη σε λογικά πλαίσια!

«Νομίζω ότι είναι εξαιρετικό να έχουμε τόσους οπαδούς μας αύριο στο γήπεδο. Όλοι, όμως, θα περιμένουν στη… γωνία μετά τα όσα συνέβησαν στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι μας με τη Γερμανία. Η FA, μάλιστα, έλαβε ήδη σκληρά μέτρα για τα ανεπίτρεπτα γεγονότα στη Γερμανία. Θέλουμε τους οπαδούς μας να μας στηρίξουν με τον καλύτερο τρόπο! Είμαστε περήφανοι για τη χώρα μας, την οποία δεν εκπροσωπούμε μόνο εμείς, αλλά και εκείνοι! Πρέπει να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο», ήταν το πρώτο σχόλιο του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη βάση στη συμπεριφορά των φιλάθλων της ομάδας:

«Οι Άγγλοι οπαδοί έχουν πολύ καλή φήμη στο εξωτερικό, λόγω της μαζικής τους προσέλευσης στα ταξίδια, το πάθος τους και τον τρόπο που υποστηρίζουν την ομάδα μας. Έχουμε κάνει φίλους σε όλες τις χώρες και αυτό φαίνεται όταν ακούτε φιλάθλους άλλων χωρών να υιοθετούν τα συνθήματά μας. Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε εντύπωση. Έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε περήφανοι. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος να φωνάζουμε συνθήματα για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ή τον IRA. Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και μας κάνουν να ακουγόμαστε γελοίοι»!

Να σημειωθεί ότι από το πρόσφατο συμβάν στη Γερμανία, η FA τιμώρησε δύο Άγγλους οπαδούς με ισόβιο αποκλεισμό από τα εκτός έδρας παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.