Ασ' τα... βράσ' τα!

Σε ένα κάκιστο παιχνίδι στο «Άνφιλντ», Λίβερπουλ και Σαουθάμπτον ήρθαν ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0) με το θέαμα να μην προβληματίζει τόσο πολύ τους «κόκκινους» μιας και πλέον μεγάλο τους πρόβλημα είναι Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει τη δυνατότητα να τους ξεπεράσει όταν δώσει το ματς που χρωστά. Έχασε πέναλτι ο Τζέιμς Μίλνερ, το πρώτο του στην καριέρα του στο Μέρσεϊσαϊντ!



Ασ' τα... βράσ' τα!
Στην μεγαλύτερη φάση του αγώνα ο Φρέιζερ Φόρστερ αποδείχθηκε ο μοναδικός τερματοφύλακας της λίγκας που μπορεί να σταματήσει τον «Mr. Reliable» από την άσπρη βούλα, με τον κατά συνθήκην -όλη τη διάρκεια της σεζόν- Άγγλο αριστερό μπακ να μην στέλνει την μπάλα στο πλεκτό για πρώτη φορά μετά από 13 εκτελέσεις. Τελευταίο χαμένο πέναλτί του, το Νοέμβριο του 2009!
 
Και λίγο-πολύ ήταν... αναμενόμενο για όποιον έχει δει το παιχνίδι. Έλλειψη φαντασίας και δημιουργικότητας, κακές επιλογές, βαριά πόδια, χαμένη όρεξη. Αυτά είναι λίγα από τα συστατικά της αναμέτρησης που θα ξεχαστεί πάρα πολύ γρήγορα αν και για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ θα παραμείνει για αρκετό καιρό στο πίσω μέρος του μυαλού τους εφόσον η Σίτι πάρει το παιχνίδι λιγότερο που έχει. Μιας και μιλάμε για τον Γερμανό κόουτς, δεν αποκλείεται να τον δούμε στην εξέδρα στα δύο ματς που απομένουν για την έντονη αντίδραση (με ρίψη μπουκαλιού στο έδαφος και πολλές φωνές προς τον διαιτητή) όταν καταλογίστηκε φάουλ κατά τις ομάδας του.
 
Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό, το πρώτο ημίχρονο... πάει για πέταμα. Σχεδόν τίποτα δεν προσέφεραν οι δύο ομάδες, με την  Λίβερπουλ να είναι εκείνη που έκανε κάτι μικρές ευκαιρίες, σε καμία των περιπτώσεων αρκετές για να ανησυχήσουν έναν παγκόσμιας κλάσης γκολκίπερ. Το δεύτερο μέρος δεν ήταν και τίποτα το συναρπαστικό (επίσης), αλλά σίγουρα είχε τη μεγάλη στιγμή που προαναφέρθηκε. Σε χέρι του Στίφενς ο διαιτητής καταλόγισε την παράβαση μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μίλνερ δεν κατάφερε να νικήσει τον συμπατριώτη του.
 
Από 'κει και πέρα ο κόσμος των γηπεδούχων προσπάθησε να ανεβάσει την ένταση και να εμψυχώσει την ομάδα που υποστηρίζει, για να την δει να δημιουργεί μονάχα μια πολύ καλή στιγμή στις καθυστερήσεις, με τον Γκρούγιτς να μην μπορεί να αρπάξει τον τίτλο του MVP. Τέλος, τα εύσημα πρέπει να πάνε και στους φιλοξενούμενους για το εξαιρετικό αμυντικό τους πλάνο, που ήταν και το μοναδικό που είχαν για την αναμέτρηση. Επιθετικά, μηδέν.
 
Στην βαθμολογία, η Λίβερπουλ μετρά 70 βαθμούς μετά από 36 παιχνίδια, 69 έχει η Σίτι με ένα λιγότερο. Πιο πίσω μάλιστα, αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάρει και τα δύο που χρωστά, τότε περνάει (πάντα θεωρητικά) στους 71. The race is still on!
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Μάτιπ, Μίλνερ, Λούκας (69' Λαλάνα), Βαϊνάλντουμ (87' Γκρούγιτς), Τσαν, Κουτίνιο, Φιρμίνο, Ορίγκι (69' Στάριτζ)
 
Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σοάρες, Γιοσίντα, Στίφενς, Μπέρτραντ, Ντέιβις, Γουόρντ-Πρόουζ, Ρομέου, Τάντιτς, Μπουφάλ (60' Ρέντμοντ), Γκαμπιαντίνι (69' Λονγκ)