Όταν ο Αλόνσο συγκρούστηκε με τον Μπενίτεθ!

Ένα όχι και τόσο ευχάριστο περιστατικό για τον ίδιο αποκάλυψε ο Ισπανός μέσος της Μπάγερν Μονάχου, Τσάμπι Αλόνσο, το οποίο είχε διαδραματιστεί ανάμεσα σε εκείνον και τον συμπατριώτη του, προπονητή της Νιουκάστλ, Ράφα Μπενίτεθ, κατά την κοινή τους θητεία στη Λίβερπουλ.



Όταν  ο Αλόνσο συγκρούστηκε με τον Μπενίτεθ!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο 35χρονος χαφ στη γνωστή εφημερίδα της χώρας του «Ελ Παΐς», διηγήθηκε ότι τον Μάρτιο του 2008 ζήτησε από τον Μπενίτεθ να μην ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή της Λίβερπουλ στο Μιλάνο, όπου θα αντιμετώπιζε την Ίντερ στη ρεβάνς του 2-0 υπέρ των «κόκκινων» για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς υπήρχε σοβαρός προσωπικός λόγος, μιας και ήθελε να βρίσκεται κοντά στη σύζυγό του, η οποία και θα έφερνε στον κόσμο το παιδί τους.

Ο Μπενίτεθ φαίνεται πως δεν... συγκινήθηκε από την όμορφη αυτή οικογενειακή στιγμή του παίκτη του, και παρά το ότι ο ποδοσφαιριστής τον είχε διαβεβαιώσει πως θα συναντούσε αργότερα την υπόλοιπη ομάδα και θα ήταν σε θέση να αγωνιστεί κανονικά, εκείνος αρνήθηκε το -εύλογο- αίτημά του με συνέπεια να δημιουργηθεί μια προστριβή ανάμεσα στους δύο άνδρες και τελικά, όπως είπε ο Αλόνσο:

«Είχα πει στον Ράφα ότι δεν θα μπορούσα να ταξιδέψω με την υπόλοιπη ομάδα, έτσι όπως είχε η κατάσταση, όμως θα έπαιρνα ένα αεροπλάνο αργότερα, θα ήμουν παρών εγκαίρως στο Μιλάνο και όλα θα ήταν καλά. Εκείνος παρ’ όλα αυτά, δεν το δέχθηκε. Έτσι, έπρεπε να πάρω μία απόφαση και επέλεξα να περάσω τον χρόνο αυτό με την οικογένειά μου, κάτι για το οποίο δεν μετάνιωσα ποτέ».

Για την ιστορία, η Λίβερπουλ επικράτησε με 1-0 και στο «Τζουζέπε Μεάτσα» (11/3/2008) και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, ακόμα και χωρίς τον... δικαιολογημένα απόντα, Τσάμπι Αλόνσο.