Τον επόμενο... Ντέλε Άλι «ψάχνει» ο Χάου

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό μέσο του Μπόρνμουθ, ο προπονητής της ομώνυμης ομάδας, Έντι Χάου, δήλωσε ότι πάντοτε εξετάζει ποδοσφαιριστές από τις μικρές κατηγορίες, μιας και το παράδειγμα του Ντέλε Άλι της Τότεναμ, προσεχούς αντιπάλου του, απέδειξε ότι υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται εκεί και μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ακόμα και στην Πρέμιερ Λιγκ.



Τον επόμενο... Ντέλε Άλι «ψάχνει» ο Χάου

Ο 39χρονος κόουτς μάλιστα, αποκάλυψε ότι είχε εντοπίσει τον άσο των «σπιρουνιών» από τότε ακόμη που ηγούνταν του πάγκου της Μπέρνλι (2011-2012) και εκείνος έπαιζε στη ΜΚ Ντονς, από όπου και είχε μεταγραφεί για τους Λονδρέζους το χειμώνα (είχε ενσωματωθεί το καλοκαίρι) του 2015. Συγκεκριμένα, τα σχόλιά του για παίκτες «λαβράκια», όπως ο Άλι, ήταν τα εξής:

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κοιτάμε παίκτες από τις χαμηλότερες κατηγορίες, δεν θα ξεκόψουμε ποτέ από αυτήν την αγορά. Εγώ δεν θα ήθελα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο, επειδή ξέρω ότι υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Θυμηθείτε εξάλλου, ότι η μισή, ίσως και παραπάνω, δική μας ομάδα αποτελείται από ποδοσφαιριστές της Λιγκ 1 και της Τσάμπιονσιπ» και φέρνοντας την κουβέντα στον 21χρονο Άγγλο διεθνή μεσοεπιθετικό, συνέχισε:

«Ο Ντέλε Άλι απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει, να προέλθει δηλαδή, από τις χαμηλότερες κατηγορίες και δουλεύοντας, να φτάσει ψηλά. Τον είχαμε εξετάσει παλαιότερα, όμως μας «ξέφυγε» γρήγορα! Είχα μιλήσει με τους συνεργάτες μου μαζί του από τότε που ήμουν στην Μπέρνλι» και ολοκλήρωσε:

«Ορισμένες φορές, όταν ένας παίκτης πραγματοποιεί ένα τέτοιο άλμα στην καριέρα του, μπορεί να περάσει πολύς καιρός, σε σύγκριση με τον Άλι για παράδειγμα, ώστε να τον δεις να προοδεύει. Προστίθεται στα θετικά για εκείνον που είχε την πνευματική δύναμη να αντιληφθεί ότι ανήκει στο υψηλότερο επίπεδο και στη συνέχεια, να ξεχωρίσει και εκεί».