Πάρντιου: «Οι μάχες κερδίζονται στο γήπεδο»!

Με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που καλείται να αντιμετωπίσει στη Νιούκαστλ, μίλησε για πρώτη φορά ως προπονητής της ομάδας , κατά την επίσημη παρουσίασή του, ο Άλαν Πάρντιου. Όπως τόνισε, πρωταρχικός του στόχος είναι να «κερδίσει» τους οπαδούς του συλλόγου και να φέρει εις πέρας την αποστολή της παραμονής στην Πρέμιερ Λιγκ.



Πάρντιου: «Οι μάχες κερδίζονται στο γήπεδο»!

«Είναι εμφανέστατο ότι είναι δύσκολο το έργο που αναλαμβάνω, αφού οι παίκτες και οι οπαδοί της ομάδας έχουν συγκλονιστεί από την απομάκρυνση του Κρις» τόνισε αρχικά ο νέος τεχνικός των «καρακάξων» και συμπλήρωσε, λέγοντας πως θα πρέπει να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη δική του φιλοσοφία στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, προκειμένου να μη χαθεί περαιτέρω έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ. «Αισθάνομαι ευλογημένος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, όμως θα πρέπει αμέσως να περάσω το μήνυμά μου στους παίκτες και να μη χαλαρώσουν σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή. Οι μάχες που πρέπει να κερδίσουμε, είναι αυτές μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Άλαν Πάρντιου με τη Νιούκαστλ είναι για τα επόμενα πεντέμισι χρόνια και με επίγνωση της άφιξης και αποχώρησης αρκετών προπονητών στο σύλλογο, ο πρώην τεχνικός της Σαουθάμπτον υποστήριξε πως μια από τις αποστολές του θα είναι να αποδείξει πως μπορεί να εξαντλήσει το συμφωνητικό. «Ήθελα να δώσω σταθερότητα στην ομάδα και για το λόγο αυτό ήμουν αυστηρός στο θέμα της διάρκειας του συμβολαίου μου. Οι προπονητές σε αυτή την ομάδα έρχονται και φεύγουν και εγώ θα πρέπει να δουλέψω σκληρά για να ανατρέψω την κατάσταση στο σύλλογο». Αναφερόμενος στους οπαδούς και το γεγονός πως ακόμη και τώρα θεωρείται ανεπιθύμητος στις τάξεις των φίλων της Νιούκαστλ, τόνισε: «Αντιπροσωπεύω τους οπαδούς. Είμαι ένας υπάλληλος του συλλόγου και θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ όλα τα οφέλη για να κάνω την ομάδα καλύτερη. Στο παρελθόν έχω καταφέρει να πείσω ιδιοκτήτες για το έργο μου και έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Πιστεύω ότι έχω καλό βιογραφικό όσον αφορά την Πρέμιερ Λιγκ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να συγκριθώ με τον Κρις Χιούτον και την εκπληκτική δουλειά που έχει κάνει στην ομάδα».

Αυτή τη στιγμή, όλα ξεκινούν από το μηδέν για τον Πάρντιου, ο οποίος υπογράμμισε πως πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ και έπειτα, ό,τι καλύτερο έρθει θα είναι ευπρόσδεκτο. «Για μένα, η σημαντική αποστολή είναι να παραμείνουμε στη μεγάλη κατηγορία. Είμαστε σε πολύ καλή θέση, αν αναλογιστεί πως είμαστε ομάδα που μόλις έχει ανέβει στην Πρέμιερσιπ και όλα μπορούν να συμβούν». Η αλήθεια πάντως είναι, πως ο νέος προπονητής της Νιούκαστλ έλαβε την προειδοποίηση πριν αναλάβει το «τιμόνι» του συλλόγου, από αρκετούς προπονητές, όπως υποστήριξε… «Αρκετοί τεχνικοί ήταν αυτοί που μου έστειλαν μήνυμα μόλις ενημερώθηκαν για την ισχυρή υποψηφιότητά μου για την τεχνική ηγεσία της Νιούκαστλ και μου είπαν πως πρέπει να είμαι τρελός για να αποδεχτώ. Ωστόσο, η Νιούκαστλ είναι ένας εκ των κορυφαίων πέντε συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ και δύσκολα θα μπορούσα να αρνηθώ».