Σάουθγκεϊτ για Ζαχά: «Είχε πάρει ήδη την απόφαση του… »

Για την υπόθεση Ουιλφρίντ Ζαχά και το πώς «χάθηκε» από την πλευρά της Αγγλίας μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, τονίζοντας πως ο παίκτης της Κρίσταλ Πάλας είχε πάρει ήδη πριν την μεταξύ τους συνάντηση την απόφαση να χριστεί διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού.



Σάουθγκεϊτ για Ζαχά: «Είχε πάρει ήδη την απόφαση του… »

Όπως ανέφερε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, το να εξασφαλίσει την παρουσία του 24χρονου εξτρέμ στα «Τρία λιοντάρια» στην έναρξη της δικής του παρουσίας στον εθνικό πάγκο τον περασμένο Νοέμβριο, ήταν εκ των προτεραιοτήτων του.

Ωστόσο, o 24χρονος, παρότι είχε αγωνιστεί στο παρελθόν με τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας, επέλεξε την πατρίδα των γονέων του (σκόραρε μάλιστα στο πρόσφατο φιλικό επί της Ρωσίας) θεωρώντας πως θα έχει περισσότερες ευκαιρίες για να παίξει εκεί.

«Ήταν ο πρώτος παίκτης που πήγα να δω όταν πήρα την δουλειά σε μόνιμη βάση, είχε όμως αποφασίσει ήδη να ενσωματωθεί στην Ακτή Ελεφεντοστού. Έτσι ακριβώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Πήγα να τον συναντήσω και είχαμε μια καλή συζήτηση, καθώς ήταν ένας παίκτης που τον είχα επιλέξει στην ομάδα κάτω των 21.

Η Ακτή Ελεφαντοστού μιλούσε μαζί του και με την οικογένεια του για αρκετό καιρό και προφανώς για δυο περίπου χρόνια βρισκόταν εκτός πλάνων της Αγγλίας. Ελπίζαμε πως θα τον έχουμε ως δική μας επιλογή αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω».