Για τη νίκη-παραμονή στην κορυφή τα «τρία λιοντάρια»

Την τέταρτη νίκη της που θα την διατηρήσει πρώτη στον έκτο (F) όμιλο των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας (2018), θέλει να πανηγυρίσει απόψε (26/3, 19:00 ώρα Ελλάδος, τηλεοπτική κάλυψη από το κανάλι COSMOTE SPORT 1HD) η Εθνική Αγγλίας απέναντι στην αντίστοιχη της Λιθουανίας στο «Γουέμπλεϊ».



Για τη νίκη-παραμονή στην κορυφή τα «τρία λιοντάρια»

Με μοναδικό στόχο τη νίκη θα παραταχθούν οι Άγγλοι στο Εθνικό τους στάδιο κόντρα στη χώρα της Βαλτικής, κάνοντας ακόμη ένα βήμα που θα τους φέρει πιο κοντά στην τελική φάση του Μουντιάλ που θα γίνει το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας. Τα «τρία λιοντάρια» είναι πρώτα μετά από τέσσερα παιχνίδια στο έκτο γκρουπ, στα οποία μετρούν τρεις νίκες και μία ισοπαλία με πιο πρόσφατο αποτέλεσμα την επικράτηση του «Γουέμπλεϊ» στο βρετανικό ντέρμπι απέναντι στη Σκωτία (11/11/2016) με σκορ 3-0.

Τις εντυπώσεις με τη σειρά τους θα επιδιώξουν να κερδίσουν οι Λιθουανοί στο θεωρητικά πιο δύσκολο ματς που έχουν να δώσουν στο πλαίσιο των προκριματικών του ομίλου τους. Το σύνολο του Εντγκάρας Γιανκάουσκας προέρχεται από τη «βαριά» ήττα με 4-0 από τη Σλοβακία τον περασμένο Νοέμβριο, αυτό ωστόσο, ήταν το μοναδικό από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, στο οποίο έχασε, καθώς δύο ισοπαλίες και μία νίκη ήταν τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα τρία, γεγονός που δείχνει ότι μιλάμε για μία ανταγωνιστική ομάδα που καλούνται οι Άγγλοι να μην υποτιμήσουν.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Γάλλος διαιτητής, Ρούντι Μπουκέ.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή ως φόρος τιμής για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη γέφυρα Γουεστμίνστερ του Λονδίνου την περασμένη Τετάρτη (22/3).

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων

Αγγλία: Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν θα έχει στη διάθεσή του κανέναν από τυς αρχηγούς της ομάδας του, μιας και οι Γουέιν Ρούνεϊ και Τζόρνταν Χέντερσον είναι τραυματίες και ο Γκάρυ Κέιχιλ τιμωρημένος.

Λιθουανία: Τις υπηρεσίες των αμυντικών του Εντβίνας Γκιρντβάινις και Βιτάουτας Αντριουσκεβίτσιους (τραυματίες), αλλά και του Γκεόργκας Φριντγκέιμας (τιμωρημένος) θα στερηθεί ο Εντγκάρας Γιανκάουσκας.

Πιθανές ενδεκάδες

Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Κιν, Στόουνς, Μπέρτραντ, Ντάιερ, Άλι, Λαλάνα, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Στέρλινγκ, Ράσφορντ.

Λιθουανία: Σέτκους, Μπορόφσκι, Βαϊτκούνας, Κλιμαβίτσιους, Σλίβκα, Κούκλις, Ζούλπα, Νοβίκοφ, Βάλσκις, Τσέρνιτς, Ματουλεβίτσιους.