Πεπ: «Η προσωπική δόξα δεν μου λέει κάτι… »

Οι επιτυχίες σε προσωπικό επίπεδο στο Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται, στην παρούσα στιγμή, να μην έχουν σημασία για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, που επιθυμεί όσο τίποτα άλλο να κάνει το… κάτι παραπάνω στην Ευρώπη πλέον και με την Μάντσεστερ Σίτι.



Πεπ: «Η προσωπική δόξα δεν μου λέει κάτι… »

Διατηρώντας ένα απίστευτο σερί προκρίσεων από την φάση των «16», στην οποία δεν έχει αποκλειστεί ποτέ με τις Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και ως… μόνιμος «κάτοικος» της τετράδας του Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια, ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη νεότερη ιστορία της διοργάνωσης.

Όλα αυτά ωστόσο δεν θα έχουν για τον ίδιο καμία σημασία, αν η ομάδα του, υπερασπιζόμενη το 5-3 του «Etihad», δεν πάρει σήμερα την πρόκριση επί της Μονακό ώστε να συνεχίσει την πορεία της στα «αστέρια», με στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία.

«Δεν είμαι εδώ για να σκέφτομαι πως έχω φτάσει στα ημιτελικά εφτά φορές στη σειρά και αν γίνει ξανά αυτό, θα είναι ωραίο. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τις προσωπικές μου επιτυχίες, για μένα αυτό είναι αρκετό. Αυτό που θέλω τώρα όμως με την νέα μου ομάδα είναι να τους βοηθήσω στο να καθιερωθούν στην Ευρώπη για όσο περισσότερα χρόνια γίνεται.

Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα να πάει στον επόμενο γύρο και πιθανώς σε έναν ακόμα, και όχι για την δόξα σε προσωπικό επίπεδο.

Αποτελεί μια κορυφαία ομάδα, την καλύτερη ομάδα στον κόσμο στο να πετυχαίνει γκολ. Επιτίθεται όχι μόνο με τέσσερις ή πέντε παίκτης αλλά με έξι, και έχουν πολύ δυνατή φυσική κατάσταση. Ήμουν πραγματικά εντυπωσιασμένος πριν το μεταξύ μας παιχνίδι, ακόμα πιο εντυπωσιασμένος αφού τους αντιμετωπίσαμε, και τώρα θέλουμε μια μεγάλη εμφάνιση ώστε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο», ανέφερε με φόντο την αποψινή (15/3) αναμέτρηση του «Λουί Ντε» και την αντίπαλο των «πολιτών» ο Καταλανός.