Γιατί έτσι... γουστάρει!

Στην Πρέμιερ Λιγκ να δυσκολεύεται, στο Τσάμπιονς Λιγκ να ονειρεύεται... Γιατί έτσι γουστάρει! Με μεγάλη εμφάνιση, η Λέστερ επικράτησε με σκορ 2-0 της Σεβίλλης και σε συνδυασμό με το εκτός έδρας γκολ προκρίθηκε στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφήνοντας μακριά και από το... δικό της όνειρο τους κατόχους του Γιουρόπα Λιγκ. Έκανε πέναλτι και στην συνέχεια το έβγαλε ο Κάσπερ Σμάιχελ για να γλιτώσει την παράταση και ίσως τα χειρότερα.



Γιατί έτσι... γουστάρει!

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με σκόρερ τους Μόργκαν και Ολμπράιτον, οι πρωταθλητές Αγγλίας προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 3-2 και συνεχίζουν δίπλα σε μεγαθήρια, όντες ήδη κερδισμένοι!

Man of the match για την απόκρουση στο πέναλτι που ο ίδιος χρεώθηκε ο Σμάιχελ, την εκτέλεση ανέλαβε ο πρώην παίκτης της Στόουκ, Ενζονζί, που ήταν και πάρα πολύ κακή. Αποβλήθηκε ο Σαμίρ Νασρί για καυγά με τον Τζέιμι Βάρντι, κόκκινη είδε και ο τεχνικός των Σεβιγιάνων, Χόρχε Σαμπάολι.

Για όσους αγαπάνε τα νούμερα, η Λέστερ έγινε η 25η αγγλική ομάδα που προκρίνεται σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ για να το κάνει αυτό έπρεπε να αποκλείσει μια ομάδα που είχε περάσει όλα τα προηγούμενα 14 διπλά παιχνίδια της σε διοργανώσεις της UEFA από το 2011.

Η ιστορία θα μπορούσε να ήταν τελείως διαφορετική μόλις από το 4ο λεπτό όμως ο Σμάιχελ αποδείχθηκε έτοιμος στον πρώτο κίνδυνο μπροστά στην εστία του και αποσόβησε το γκολ. Από 'κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να βρουν άλλους διαδρόμους και μάλιστα ήταν οι παίκτες του Σαίξηρ που όριζαν ρυθμό. Με εκείνους του Σαμπάολι να έχουν σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, οι «αλεπούδες» βρήκαν μπροστά και τελική βρήκαν το ρήγμα. Φάουλ του Μάχρεζ, εξαιρετική τοποθέτηση του κεντρικού αμυντικού και αρχηγού Μόργκαν, και 1-0 με ένα τεράστιο όσο απλό-τυχερό κι αν ήταν ως tap in…

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε και ήρθε η σειρά του δευτέρου, εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν ανεβασμένοι και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ. Στην πρώτη τους μεγάλη στιγμή, το φανταστικό σουτ του Εσκουδέρο σταμάτησε στο δοκάρι, για να επιβεβαιωθεί... ο περίφημος νόμος του ποδοσφαίρου. Επίθεση της Λέστερ, 2-0 με μακρινή προσπάθεια του Ολμπράιτον και σκορ πρόκρισης για την Λέστερ που στην συνέχεια έπρεπε να κάνει τα βασικά.

Ένα περίπου τέταρτο πριν τη λήξη οι παίκτες με τα μπλε κάθισαν πιο πίσω στο χορτάρι για να προσέξουν αμυντικά, με το έργο τους να γίνεται πιο εύκολο όταν ο Νασρί είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για επαφή μέτωπο με μέτωπο με τον Βάρντι, που έκανε θέατρο για το μέγεθος της ζημιάς αλλά εξασφάλισε μια σωστή κόκκινη για την ομάδα του.

Το πράγμα πήγε να στραβώσει όταν ο Σμάιχελ χρεώθηκε πέναλτι, αλλά ο Δανός υπό το βλέμμα του περήφανου πατέρα του βρήκε την σωστή γωνία και σταμάτησε τον Ενζονζί. Απίστευτα μεγάλη στιγμή για το 3-0 έχασε ο Βάρντι, αγχώνοντας τον κόσμο για λίγο ακόμη, που ωστόσο όπως είναι φυσιολογικό έφυγε καταχαρούμενος από το «King Power Stadium».

Οι συνθέσεις:

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Ντρίνκγουοτερ, Ντίντι, Ολμπράιτον, Μάχρεζ (90' Άμαρτεϊ), Οκαζάκι (64' Σλιμάνι), Βάρντι

Σεβίλλη: Ρίκο, Μερκάδο (46' Μαριάνο), Παρέχα, Ραμί, Σαράμπια (46' Γιόβετιτς), Ιμπόρα, Ενζονζί, Εσκουντέρο, Βιτόλο, Νασρί, Μπεν Γεντέρ (68' Κορέα)