Καράνκα: «Ζούμε πολύ όμορφες στιγμές»

Παρά την πρόσφατη πτωτική πορεία της Μίντλεσμπρο στην Πρέμιερ που την έχει φέρει εντός «διακεκαυμένης ζώνης», ο προπονητής της, Αϊτόρ Καράνκα, τόνισε ενόψει του αυριανού (11/3) εντός έδρας προημιτελικού για το Κύπελλο Αγγλίας με τη Μάντσεστερ Σίτι ότι σε αντίθεση με όσα λέγονται, ο σύλλογος διανύει μία ακμαία περίοδο.



Καράνκα: «Ζούμε πολύ όμορφες στιγμές»

«Είναι εκπληκτικό το να συνειδητοποιήσουμε πόσο όμορφες στιγμές ζούμε επί του παρόντος. Όταν κάποιος μου λέει ότι βρισκόμαστε σε άσχημη κατάσταση, εγώ διαφωνώ, γιατί το να βρίσκεσαι στην Πρέμιερ Λιγκ και συγχρόνως, στα προημιτελικά του Κυπέλλου είναι καταπληκτικό! Είναι αλήθεια ότι είμαστε εντός ζώνης υποβιβασμού, αλλά είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε εκεί από τότε που άρχισε το πρωτάθλημα. Ήταν κάτι που γνωρίζαμε ότι μπορεί να συμβεί σε μία ομάδα, όπως τη δική μας. Από εμάς εξαρτάται να νικάμε και να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε σε καλή κατάσταση», είπε ο 43χρονος κόουτς.

Φυσικά, με τον αγώνα κόντρα στους «πολίτες» για το FA Cup να ακολουθεί, ο Ισπανός τεχνικός δεν θα μπορούσε να μην κάνει κάποιο σχόλιο για την αναμέτρηση του Ιανουαρίου του 2015, όταν ο ίδιος πανηγύρισε με την ομάδα του που αγωνιζόταν τότε στην Τσάμπιονσιπ, μία μεγάλη πρόκριση μέσα στο «Έτιχαντ» απέναντι στον ίδιο αντίπαλο για τον ίδιο θεσμό.

Ο Πάτρικ Μπάμφορντ ανοίγει το σκορ στο τελικό 2-0 υπέρ της «Μπόρο» μέσα στο «Έτιχαντ», στις 24 Ιανουαρίου του 2015 που επέφερε τον αποκλεισμό της Σίτι από τη συνέχεια του Κυπέλλου Αγγλίας.

 

Επισημαίνοντας τις διαφορές του αυριανού ματς με εκείνο προ διετίας, ο Καράνκα σχολίασε σχετικά:

«Εκείνη την περίοδο ήμασταν για όλους μία έκπληξη, κάτι που τώρα δεν είμαστε. Τώρα όλοι γνωρίζουν ότι είμαστε μια καλά οργανωμένη ομάδα, ένα πολύ καλό σύνολο και πλέον είναι δύσκολο να αιφνιδιάσουμε τους αντιπάλους μας, επειδή όλοι ξέρουν ότι έχουν να δώσουν ένα δύσκολο παιχνίδι εναντίον μας».