Χάθηκε και η αξιοπρέπειά της...

Είχε χάσει την πρόκριση από το πρώτο ματς. Η Άρσεναλ παραδόθηκε εκ νέου στη Μπάγερν Μονάχου που δεν τη λυπήθηκε. Οι «κανονιέρηδες» δεν κατάφεραν να διατηρήσουν ούτε την αξιοπρέπειά τους, αφού διασύρθηκαν ξανά με 5-1 στο «Έμιρεϊτς». Με δέκα παίκτες από το 53' οι Λονδρέζοι λόγω αποβολής του Κοσιελνί.  



Χάθηκε και η αξιοπρέπειά της...

Έπειτα από το πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο η Μπάγερν Μονάχου φάνηκε να ελέγχει το παιχνίδι, δίχως να κάνει κάτι ιδιαίτερο ή να φτιάξει κάποια καλή ευκαιρία, έχοντας περιοριστεί απλά σε κατοχή μπάλας και παράλληλο ποδόσφαιρο, το ματς πήρε... φωτιά! Η Άρσεναλ, που εξ αρχής ανέβαζε ψηλά τις γραμμές της για να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους και να κλέβει τη μπάλα γρήγορα, έπαιξε... φουλ επίθεση! Στο 11ο λεπτό μια εξαιρετική μπαλιά για τον Γουόλκοτ έγινε γρήγορα αντιληπτή από τον Νόιερ που βγήκε και απομάκρυνε, ενώ στο 13', ο Ζιρού πήδηξε για κεφαλιά με τον Χούμελς, η μπάλα προσέκρουσε και στο δοκάρι, όμως ο Γάλλος δεν πήρε το κόρνερ όπως θα έπρεπε, με τον Σιδηρόπουλο να υποδεικνύει το ελεύθερο βολέ. Το γκολ για τους «κανονιέρηδες» ήρθε στο 20ο λεπτό με τρομερό δεξί σουτ του Γουόλκοτ στην κλειστή γωνία, ενώ, ο Άγγλος θα έπρεπε να έχει πάρει και πέναλτι σε ανατροπή από τον Τσάμπι Αλόνσο στο 32'! Οι Βαυαροί βγήκαν μπροστά στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου μέρους, βοήθησαν στη διατήρηση του υψηλού ρυθμού της αναμέτρησης και στο 38' ο Λεβαντόφσκι απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για γκολ όταν έκανε αμέσως το τελείωμα από μπαλιά του Ρόμπεν, αστοχώντας απέναντι από τον Οσπίνα.

Η Μπάγερν θέλησε ν' ανακτήσει τον έλεγχο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και να ... σπάσει τον τσαμπουκά της Άρσεναλ, μη επιτρέποντάς της να βρει νέο μομέντουμ για να ψάξει τις ευκαιρίες για γκολ. Κι αφού ο Ζιρού στο 48' από σέντρα του Ράμσεϊ έστειλε ψηλά μια καλή κεφαλιά στην προσπάθειά του να δώσει στη μπάλα κατεύθυνση προς την απέναντι γωνία, ήρθε το καταδικαστικό πέναλτι του 53ου λεπτού... Ο Κοσιελνί ανέτρεψε τον Λεβαντόφσκι μέσα στην περιοχή, ο Σιδηρόπουλος του έδειξε την κόκκινη κάρτα, ο Γάλλος αρχηγός αποχώρησε αφήνοντας τους «κανονιέρηδες» με παίκτη λιγότερο και ο Πολωνός στράικερ της Μπάγερν ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-1. Ήταν λογικό αυτό το πέναλτι ν' αποτελέσει τη χαριστική βολή για την Άρσεναλ, όχι για τις πιθανότητες που... άλλωστε δεν είχε, αλλά ακόμα και για την ελπίδα με την οποία προσπάθησαν να συνδυάσουν ο Βενγκέρ και οι παίκτες του την αναμέτρηση αυτή έπειτα από το βαρύ σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Λεβαντόφσκι στο 66' είδε τον Οσπίνα να του λέει «όχι» στο δεύτερο γκολ, το οποίο όμως ήρθε για τους Γερμανούς με τον Ρόμπεν ένα λεπτό αργότερα στην ολιγωρία της αγγλικής ομάδας για να γίνει ακόμα πιο στενάχωρη η βραδιά για τους Λονδρέζους. Τόσο που οπαδοί εθεάθησαν ν' αποχωρούν από το 70ο λεπτό από το γήπεδο, για να μη δουν τα γκολ των Ντάγκλας Κόστα (με φαλτσαριστό σουτ) και Βιδάλ (σκόραρε δις με «τσιμπηματάκι» μπροστά από τον Οσπίνα και με άνετο πλασέ από ασίστ του Κόστα ) που στο 78', το 80' και το 85' ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο τελικό 5-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ (72' Κοκλέν), Τζάκα, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν, Ζιρού (72' Εζίλ), Σάντσες (73' Λούκας Πέρεθ)

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Χούμελς, Τιάγκο (79' Κίμιχ), Ριμπερί (79' Ρενάτο), Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Ρόμπεν (71' Ντάγκλας Κόστα), Ραφίνια, Αλόνσο, Βιδάλ, Αλάμπα