Ανταγωνισμό αντίστοιχο με της Σίτι διακρίνει ο Μπάρι

Σε συνέντεξη που παραχώρησε ο χαφ της Έβερτον, Γκάρεθ Μπάρι, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ξεκαθάρισε ότι δεν τον αγχώνει που περιορίστηκε ο χρόνος συμμετοχής του στα «ζαχαρωτά», καθώς το θεωρεί φυσιολογικό, μιας και, όπως τόνισε, ο ανταγωνισμός για μία θέση στο κέντρο της ομάδας είναι το ίδιο μεγάλος με εκείνον που είχε βιώσει ως παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι. 



Ανταγωνισμό αντίστοιχο με της Σίτι διακρίνει ο Μπάρι

Συγκεκριμένα, με αφορμή τις μεταγραφές των Γκέιγ (καλοκαίρι) και Σναϊντερλέν (χειμώνα), αλλά και το «ξεπέταγμα» του 18χρονου Τομ Ντέιβις, παικτών δηλαδή, που αγωνίζονται στον ίδιο χώρο με εκείνον, ο έμπειρος αθλητής ανέφερε:

 «Είμαι ρεαλιστής ως άνθρωπος και καταλαμβάνω τι μου συμβαίνει. Είμαι πια 36 και ο ανταγωνισμός είναι εξίσου ισχυρός με εκείνον που αντιμετώπισα στη Μάντσεστερ Σίτι. Μπορεί να είμαι 36 ετών, να μεταγράφονται στην ομάδα παίκτες που αγωνίζονται στη θέση μου και να έχουμε και κάποιους νεαρούς ποδοσφαιριστές εκεί που έρχονται από τα μικρά τμήματα, μα δεν πρόκειται να κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια! Θα δουλέψω σκληρά για να «πονοκεφαλιάσω» τον προπονητή μου! Ξέρω ότι εκείνος είναι ειλικρινής πάντως, και γνωρίζουμε ο ένας τι πιστεύει για τον άλλον», σχολίασε αρχικά ο Άγγλος μέσος και συνέχισε:

«Ξέρω ότι αν δεν πιάσω τα επίπεδα που πρέπει, θα είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και θα πω ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθώ. Προς το παρόν όμως, νιώθω μια χαρά, ξέρω ότι είμαι ανταγωνιστικός στις προπονήσεις και είμαι ακόμα εν ενεργεία παίκτης»!

Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε ο Μπάρι, αν τον απασχολεί καθόλου το γεγονός ότι απέχει μόλις 15 εμφανίσεις (617) για να «πιάσει» τον Ράιαν Γκιγκς στις 632 και να γίνει μαζί με τον Ουαλό ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην Πρέμιερ Λιγκ, εκείνος απάντησε:

«Το να ολοκληρώσω την καριέρα μου έχοντας παίξει τα περισσότερα παιχνίδια στην Πρέμιερ θα είναι κάτι το απίστευτο, όμως δεν αποτελεί και κάτι που είχα ανέκαθεν ως στόχο. Ακόμα και αν δεν παίξω κανένα άλλο παιχνίδι στην Πρέμιερ, θα είμαι περήφανος βλέποντας πόσους αγώνες έχω παίξει, κι ας μην σπάσω το ρεκόρ. Έχω παίξει ήδη πολλά παιχνίδια και νιώθω πραφματικά τυχερός για αυτό. Θα είναι εκπληκτικό να το πετύχω, αλλά συγχρόνως δεν θα αλλάξει και κάτι, αν περάσω τον Γκιγκς».