«Δεν συγκρίνεται η Σίτι με τις Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ στην Ευρώπη»

Καμία σύγκριση με την ευρωπαϊκή ιστορία των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις διασυλλογικές διοργανώσεις δεν μπορεί να κάνει, ακόμα τουλάχιστον, η Μάντσεστερ Σίτι, λόγω της μικρότερης χρονικά παρουσίας της σε αυτές, σύμφωνα με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε.



«Δεν συγκρίνεται η Σίτι με τις Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ στην Ευρώπη»

Με αφορμή την σημερινή αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Μονακό στο «Έτιχαντ» και την προσπάθεια για προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Κέβιν Ντε Μπρόιν ε προσπάθησε να… ρίξει τους τόνους σε ερώτηση που του τέθηκε, αναφορικά με το αν μπορούν να συγκριθούν οι «πολίτες» με τις δυο «βαριές» φανέλες των Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ στην Ευρώπη.

«Ο κόσμος μιλάει για ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ, με την ιστορία που έχουν. Προφανώς είναι μεγάλες ομάδες και δεν γίνεται να τις συγκρίνεις με εμάς, επειδή δεν είχαμε τον χρόνο που είχαν εκείνοι για όσα πέτυχαν στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στα χρόνια», σχολίασε ο Βέλγος για τις δυο αγγλικές ομάδες που απουσιάζουν φέτος από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ για την παρουσία της Σίτι σε αυτήν από το 2011 και μετά, ανέφερε:

«Για πολλά χρόνια παίζανε εκεί και εμείς το κάνουμε αυτό μόλις πέντε ή έξι χρόνια. Χρειαζόμαστε την ίδια χρονική παρουσία ώστε να μπορούμε να συγκριθούμε μαζί τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ιστορία για μένα δεν λέει κάτι, αλλά για πολλούς ανθρώπους στον κόσμο είναι τα πάντα.

Όλοι στην Αγγλία θα είναι πολύ χαρούμενοι για τις αγγλικές ομάδες, σε περίπτωση που πετύχουν κάτι στην Ευρώπη. Θέλουμε και εμείς όμως να προσπαθήσουμε να πετύχουμε. Αν το κάνουμε για άλλα 50 χρόνια και κατακτήσουμε δυο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε ο κόσμος στο μέλλον θα μας κρίνει διαφορετικά».