Για το πρώτο «βήμα» πρόκρισης η Σίτι

Ένα σκορ, το οποίο θα της δώσει πλεονέκτημα έναντι της Μονακό στον επαναληπτικό του «Λουί Ντε» θα επιδιώξει το βράδυ (21/2, 21:45 ώρα Ελλάδος, COSMOTE SPORT 2HD) στο «Έτιχαντ» η Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην πρωτοπόρο του γαλλικού πρωταθλήματος, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.



Για το πρώτο «βήμα» πρόκρισης η Σίτι

Μία πορεία ανάλογη της περυσινής επιδιώκει να πραγματοποιήσει ο σύλλογος του Μάντσεστερ, ο οποίος έφτασε την προηγούμενη χρονιά έως τα ημιτελικά του θεσμού. Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα προέρχεται από ένα νικηφόρο σερί τριών αγώνων στο πρωτάθλημα, το οποίο το φέρνει στη δεύτερη θέση και το μείον 8 από την πρώτη της βαθμολογίας, Τσέλσι, ενώ παρά το ότι δεν κατάφερε να προκριθεί το Σάββατο (18/2) στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στη Χάντερσφιλντ της Τσάμπιονσιπ, έχει την ευκαιρία να... ρεφάρει εντός έδρας μένοντας μέσα και σε αυτόν το στόχο. Φυσικά, εφόσον επιθυμεί να προχωρήσει και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, θα πρέπει να φέρει εις πέρας το δύσκολο εγχείρημα να σημειώσει μία «καθαρή» νίκη στο γήπεδό της επί της Μονακό.

Οι «Μονεγάσκοι», παρά την πρόσφατη ισοπαλία (1-1) που παραχώρησαν την Παρασκευή (17/2) για τη Ligue 1 στην έδρα της προτελευταίας, Μπαστιά, παραμένουν πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα όντας τρεις πόντους μπροστά από τις συνδιεκδικήτριες Παρί Σεν Ζερμέν και Νις. Αήττητο παραμένει το σύνολο του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ μέσα στο 2017, καθώς τελευταία φορά που έχασε ήταν εντός έδρας από τη Λιόν (3-1) για τη Λίγκα της Γαλλίας τον περασμένο Δεκέμβριο. Θυμίζουμε επίσης, ότι στον όμιλο, όπου αγωνιζόταν κατά την πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ τερμάτισε ως πρώτη, πετυχαίνοντας μάλιστα και δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις απέναντι στην Τότεναμ (με το ίδιο σκορ, 2-1), την οποία και απέκλεισε έτσι από τη συνέχεια του θεσμού.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ισπανός διαιτητής, Αντόνιο Ματέου Λαόθ.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν θα έχει στη διάθεσή τους τραυματίες Γκάμπριελ Ζεσούς (επιθετικός) και Βενσάν Κομπανί (στόπερ και αρχηγός), ενώ αμφίβολοι για τη συμμετοχή τους στο αποψινό ματς θεωρούνται οι δύο αριστεροί οπισθοφύλακες της ομάδας, Γκαέλ Κλισί και Αλεκσάνταρ Κολάροφ, με τον τελευταίο πάντως, να φέρεται, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, έτοιμος να ξεκινήσει κανονικά στο βασικό σχήμα.

Μονακό: Τις υπηρεσίες του τιμωρημένου κεντρικού αμυντικού, Ζέμερσον, αλλά και του τραυματία μεσοεπιθετικού, Γκάμπριελ Μποσίλια (χάνει όλη τη χρονιά) θα στερηθεί ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή στον αγώνα του αμυντικού μέσου, Τιμουέ Μπακαγιόκο (μάλλον θα παίξει), όπως και του σέντερ φορ, Γκίδο Καρίγιο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγέρο, Φερναντίνιο, Οταμέντι, Στόουνς, Κολάροφ, Τουρέ, Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Αγουέρο, Σανέ.

Μονακό: Σούμπασιτς, Σιντιμπέ, Γκλικ, Ράτζι, Μεντί, Μπακαγιόκο, Φαμπίνιο, Σίλβα, Λεμάρ, Ζερμέν, Φαλκάο.