Βενγκέρ: «Πνευματική κατάρρευση... »

Εκείνη τη δύσκολη ώρα για λόγια, λίγο μετά την «πεντάρα» από τη Μπάγερν Μονάχου, ο περίλυπος Αρσέν Βενγκέρ αρκέστηκε να κάνει λόγο γι' ακόμα έναν εφιάλτη που βίωσε στο Τσάμπιονς Λιγκ η Άρσεναλ, τονίζοντας πως από κάποιο σημείο κι έπειτα επήλθε ψυχολογική κατάρρευση των παικτών του, με αποτέλεσμα να διασυρθούν από τους Βαυαρούς. 



Βενγκέρ: «Πνευματική κατάρρευση... »

Τα λόγια του Αλσατού, του οποίου η συνέντευξη Τύπου διήρκησε μόλις δύο λεπτά και κάτι δευτερόλεπτα, έχοντας δεχθεί μονάχα τρεις ερωτήσεις, ήταν: 

«Τα πολύ σοβαρά προβλήματα για εμάς εμφανίστηκαν μετά το τρίτο γκολ που δεχθήκαμε. Χάσαμε την οργάνωσή μας, την αυτοσυγκέντρωσή μας και ήμασταν ευάλωτοι σε κάθε φάση. Τα τελευταία 25 λεπτά ήταν ένας μεγάλος εφιάλτης. Μοιάζαμε να μη μπορούμε ν' αντισταθούμε με τίποτα. Είχαμε καταρρεύσει...

Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Η Μπάγερν Μονάχου είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Έπαιξε καταπληκτικά στο δεύτερο ημίχρονο κι εμείς παίξαμε σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο.

Αν με ρωτήσετε για τον Κοσιελνί, ναι, θα ευχόμουν να μπορούσε να συνεχίσει το παιχνίδι, αλλά δεν ήταν μονάχα ότι χάσαμε τον στόπερ μας. Χάσαμε την οργάνωσή μας, είχαμε σοβαρά προβλήματα νοοτροπίας...».