Τα ίδια Παντελάκη μου...

Πάλι τα ίδια για την Λίβερπουλ! Με έλλειψη φαντασίας στο κομμάτι της δημιουργίας, αστεία άμυνα και ακόμη ένα λάθος από τερματοφύλακά της, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 από την ακόμη μία φορά διαβασμένη Χαλ του Μάρκο Σίλβα, και συνέχισε την καθοδική της πορεία πλέον και στον μοναδικό στόχο που της απομένει...



Τα ίδια Παντελάκη μου...

Οι «κόκκινοι» θα πρέπει σιγά-σιγά να ετοιμάζονται να υποχωρήσουν στην 5η θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, με την Μάντσεστερ Σίτι να είναι το φαβορί στην έδρα της κόντρα στην Σουόνσι έχοντας κι αυτή 46 βαθμούς, ενώ όσον αφορά τις «τίγρεις» η κατάσταση είναι πλέον ιδανική! Στους 20 βαθμούς, το δυναμικό σύνολο του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού είναι το πρώτο φαβορί να βγει από την επικίνδυνη ζώνη, με τους «κύκνους», την Λέστερ και την Μίντλεσμπρο μόλις έναν από πάνω! Από κάτω πλέον η Κρίσταλ Πάλας, που διασύρθηκε στο σημαντικό παιχνίδι με την Σάντερλαντ.

Περιληπτικά, τα δύο ημίχρονα ανήκαν στους γηπεδούχους, που με άρτια εκτέλεση του αμυντικού τους πλάνου δεν απειλήθηκαν παρά στο ελάχιστο και με γκολ από στημένο και σε κόντρα επίθεση -ένα σε κάθε ημίχρονο- πήραν απολύτως δίκαια ένα σπουδαίο τρίποντο. Η εικόνα του Γιούργκεν Κλοπ, καθισμένος σε μια διαφημιστική πινακίδα, στο τέλος του ματς, τα λέει όλα.

Αναλυτικότερα, η Λίβερπουλ μπήκε για να κυριαρχήσει στον τομέα της κατοχής σε ακόμη ένα παιχνίδι. Και η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε πολύ εύκολα, αλλά αυτό βόλευε περισσότερο τις «τίγρεις». Η φλυαρία στο passing game έξω από την περιοχή και η αδυναμία εύρεσης κάποιου κενού απλώς έκαναν τον χρόνο να κυλά χωρίς ουσιαστικές ευκαιρίες. Βέβαια, απειλή δεν δημιουργούσε ούτε η Χαλ, όμως σε εκείνη έφτανε μία φάση. Ο Σιμόν Μινιολέ βγήκε από την γραμμή του για να μπλοκάρει αλλά στην ουσία έστρωσε την μπάλα στον Εντιαγιέ, όταν όλοι οι υπόλοιποι κοιτούσαν, και η τρίτη από το τέλος της βαθμολογίας πήρε το προβάδισμα.

Το ημίχρονο έκλεισε σχεδόν αμέσως, για να ακολουθήσει ένα δεύτερο στο οποίο η πίεση της Λίβερπουλ ήταν περισσότερη, όμως το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Πάσες, πάσες, πάσες αλλά καθόλου επικίνδυνες στιγμές... Ο Κλοπ πέρασε στο παιχνίδι αντί του Τσαν τον Στάριτζ όμως ούτε αυτό βοήθησε.

Μάλιστα, ήρθε το γκολ του δανεικού από την Έβερτον, Νιάσε, ο οποίος έφυγε στην κόντρα εκμεταλλευόμενος 40αρας μπαλιάς από την άμυνα, για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 και να κλείσει ένα πολύ κακό απόγευμα για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές να μειώσουν με Στάριτζ και Χέντερσον, αλλά ο Γιακούποβιτς ήταν εκεί σε αμφότερες στιγμές για να αποτρέψει το γκολ.

Οι συνθέσεις:

Χαλ: Γιακούκοβιτς, Ρανόκια, Μαγκουάιρ, Ρόμπερτσον, Χάντλστοουν, Εβάντρο (62' Τάιμον), Εντιαγιέ, Κλούκας, Ομάρ, Γκροσίτσκι (80' Μέιλερ), Ερνάντες (65' Νιάσε)

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Ματίπ, Μίλνερ (83' Μορένο), Λούκας, Λαλάνα (83' Οριγκί), Χέντερσον, Κουτίνιο, Τσαν (67' Στάριτζ), Φιρμίνο, Μανέ