Τα «έχωσε» στον Τζάκα ο Ράιτ

«Πυρά» προς τον μέσο της Άρσεναλ, Γκράνιτ Τζάκα, εκτόξευσε ο πρώην άσος του συλλόγου, Ίαν Ράιτ, αναφορικά με την... επιθετική συμπεριφορά του Ελβετού εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου αλλά και την αρνητική επιρροή που έχει αυτή στο παιχνίδι των «κανονιέρηδων».



Τα «έχωσε» στον Τζάκα ο Ράιτ

Η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Γκράνιτ Τζάκα στο παιχνίδι της Άρσεναλ με τη Μπέρνλι (21/1, 2-1) για σκληρό μαρκάρισμα προς τον Στίβεν Ντεφούρ, ήταν η 2η στην θητεία του στα αγγλικά γήπεδα, αλλά και η 9η συνολικά τις τρεις τελευταίες σεζόν, στοιχείο αν μη τι άλλο αρνητικό που «καυτηρίασε» μέσω δηλώσεων του και ο Ίαν Ράιτ.

«Κοιτάς το τάκλιν του και βλέπεις πως είναι πολύ ‘χαλαρός’ στη διεκδίκηση της μπάλας. Ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο και αρχίζεις να το σκέφτεσαι σταδιακά. Δεν αντέχεις να παίζεις με 10 παίκτες, ειδικά στην έδρα σου όπου πρέπει να νικάς αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει από το γεγονός ότι γίνεται στόχος κριτικής από πολλούς ανθρώπους συνέχεια και ότι η συμπεριφορά του είναι απρόβλεπτη», τόνισε για τον 24χρονο μέσο ο Ίαν Ράιτ.

Ο Ελβετός διεθνής έχει 27 συμμετοχές φέτος με τους «κανονιέρηδες» και έχει πετύχει και τρία τέρματα.