Δύσκολα, αλλά... το βιολί της!

Την πορεία της για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ συνέχισε η Τσέλσι, που δυσκολεύτηκε απίστευτα κόντρα στην Χαλ, σε ένα ματς που θα μπορούσε να στραβοπατήσει -όπως και σχεδόν όλες του Top6- αλλά εν τέλει κέρδισε με σκορ 2-0.



Δύσκολα, αλλά... το βιολί της!

Με το τρίποντο, οι «μπλε» έφτασαν τους 55 βαθμούς, με την 2η πλέον Άρσεναλ να έχει 47. Προτελευταίες με 16 έμειναν οι «τίγρεις» αλλά βάσει εικόνας με τον Μάρκο Σίλβα στο τιμόνι ίσως και να είναι από τα... αουτσάιντερ (πλέον) για τον υποβιβασμό.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει το ματς έπρεπε να διακοπεί, με τους Μέισον και Κέιχιλ να έρχονται κεφάλι με κεφάλι στον αέρα και τον πρώτο να μένει στο χορτάρι για δέκα λεπτά, έως ότου δηλαδή να θεωρηθεί ασφαλές να αποχωρήσει από το χορτάρι. Αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να μην δούμε ουσιαστικό παιχνίδι, με τις δύο πλευρές να έχουν από μία ευκαιρία μέχρι το 30'.

Πρώτη απείλησε η Χαλ με τον Μαγκουάιρ, για να βάλει στοπ ο Κουρτουά, και να ακολουθήσει ο Γιακούποβιτς με μια πολύ καλύτερη απόκρουση σε προσπάθεια του Αλόνσο. Μάλιστα ο κεντρικός αμυντικός της Χαλ ήταν εκείνος που δημιούργησε την κατά σειρά επόμενη ευκαιρία του ματς, με την κατάληξη να είναι η ίδια.

Εν τω μεταξύ, είχε ακυρωθεί ορθώς γκολ του Ντιέγκο Κόστα για οφσάιντ. Όμως ο πολιτογραφημένος Ισπανός επέστρεψε στο δεκάλεπτο των καθυστερήσεων για να... κλείσει στόματα. Μετά από τα όσα γράφτηκαν, έπειτα και τον αγωνιστικό του αποκλεισμό, ο αγαπημένος... «Ντιέγκο-Ντιέγκο» της εξέδρας έκανε ιδανικό πλασέ σε χαμηλή σέντρα και διαμόρφωσε το 1-0, πανηγυρίζοντας σηκώνοντας τα δυο του χέρια απαιτώντας «ησυχία» από τα Media. Το τέρμα μετρήθηκε στο 45+7'.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα έγιναν πάρα πολύ δύσκολα για τους «μπλε», με την ομάδα του Μάρκο Σίλβα να πιέζει σωστά στους χώρους και να εκμεταλλεύεται την χαλαρότητα των αντιπάλων της, ωστόσο δεν κατάφερε να επωφεληθεί αυτής για να ισοφαρίσει.

Έτσι αυτός που λένε «ο νόμος του ποδοσφαίρου» επιβεβαιώθηκε, ειδικά όταν μιλάμε για το φαβορί, με τον Κέιχιλ να βρίσκει δίχτυα με κεφαλιά και με το τελικό 2-0 να χαρίζει ακόμη μία «καθαρή» νίκη στους πρωτοπόρους.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Λουίς Κέιχιλ, Μόουζες, Καντέ, Μάτιτς, Αλόνσο, Πέδρο (71' Γουίλιαν), Αζάρ (71' Σεσκ), Κόστα (87' Μπατσουαγί)

Χαλ: Γιακούποβιτς, Ελαμπντελαουί, Μαγκουάιρ, Ντέιβις (59' Νιάς), Ντόσον, Ρόμπερτσον, Χάντλστοουν, Κλούκας, Μέισον (21' Μέιλερ), Εβάντρο, Ερνάντες (75' Ντιομάντε)