Μπάμφορντ: «Θυμίζει Μουρίνιο ο Καράνκα»

Στη «ζυγαριά» έβαλε Ζοσέ Μουρίνιο και Αϊτόρ Καράνκα ο Πάτρικ Μπάμφορντ, βρίσκοντας ομοιότητες ανάμεσα στους δύο Ίβηρες προπονητές.



Μπάμφορντ: «Θυμίζει Μουρίνιο ο Καράνκα»

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μίντλεσμπρο, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το νέο του προπονητή, εκφράζοντας την άποψη πως είναι ο πιο συγκαταβατικός που είχε στην καριέρα του. Παράλληλα, δεν δίστασε να τον συγκρίνει με τον Ζοσέ Μουρίνιο, με τον οποίο συνεργάστηκε στην Τσέλσι.

Ο 23χρονος επιθετικός στέκεται στο γεγονός πως οι ξένοι προπονητές έχουν εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίληψης του παιχνιδιού σε σύγκριση με τους Άγγλους. Επίσης, τονίζει πως και οι δύο δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην τακτική προσέγγιση των αγώνων.

«Ο Καράνκα με καταλαβαίνει και σαν άνθρωπο και σαν παίκτη. Οι ξένοι προπονητές έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Κάποιοι μπορεί να πουν πως είμαι χαλαρός και βολικός χαρακτήρας, πράγμα που ταιριάζει με την ξένη νοοτροπία. Είναι πολύ καλός και προσεκτικός με την τακτική. Μου θυμίζει αρκετά τον Μουρίνιο, πέρασα ένα καλοκαίρι μαζί του και θα ήθελα να δουλέψω μαζί του ξανά», δήλωσε σχετικά ο Μπάμφορντ, μιλώντας στο «Sky Sports».