Αλλάζει όνομα το προπονητήριο της Έβερτον

Στη μετονομασία του προπονητικού της κέντρου στο Χέιλγουντ σε «USM Finch Farm» για την επόμενη πενταετία προχώρησε η Έβερτον, έπειτα από σχετική συμφωνία που συνήψε με τη ρωσική εταιρεία «USM», η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των μετάλλων, των ορυχείων, των τηλεπικοινωνιών και του ίντερνετ. 



Αλλάζει όνομα το προπονητήριο της Έβερτον

Το εν λόγω «deal» αναμένεται να αποφέρει μεγάλα κέρδη στο σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, τα οποία, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Έβερτον, Ρόμπερτ Έλστοουν, υπολογίζονται (μαζί με μία ακόμη χορηγία στη φανέλα που δεν έχει μέχρι στιγμής δημοσιοποιηθεί) κοντά στα 75 εκατομμύρια λίρες, ενώ προβλέπεται επίσης, ότι το λογότυπο του νέου σπόνσορα της ομάδας θα διαφημίζεται και στην έδρα της, το «Γκούντισον Παρκ». 

«Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη «USM» στο διαφημιστικό μας χαρτοφύλακα ως συνεργάτη και δικαιούχο ονοματοδοσίας του προπονητικού μας κέντρου. Είμαι σίγουρος ότι η διαφημιστική πλατφόρμα που παρέχουμε στη «USM» και τις υπηρεσίες της θα τη βοηθήσουν να πετύχει τους αναπτυξιακούς στόχους που έχει θέσει. Είναι μία αξιόλογη και συναρπαστική συμφωνία για την Έβερτον, καθώς συνεχίζουμε να αυξάνουμε τα διαφημιστικά μας έσοδα»δήλωσε ο Έλστοουν μετά την «επισφράγιση» της συνεργασίας των δύο πλευρών. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ιδρυτής της «USM» είναι ο Ρώσος επιχειρηματίας Αλίσερ Ουσμάνοφ, στενός φίλος του μεγαλομετόχου της Έβερτον, Φάραντ Μοσίρι.  Ο Ουσμάνοφ κατέχει μετοχές της Άρσεναλ, τις οποίες αγόρασε από τον Μοσίρι τον Φεβρουάριο του 2016, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει λίγες ημέρες αργότερα από τη μεταβίβαση του μετοχικού πακέτου τα ηνία των «ζαχαρωτών».