«Δεν είμαστε ρατσιστές, μας έσπρωχναν κι εμάς... »

Τους εαυτούς τους προσπάθησαν να υπερασπιστούν οι οπαδοί της Τσέλσι που κατηγορούνται για ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος μαύρου άνδρα, στο μετρό του Παρισιού, τον Φεβρουάριο του 2015, πριν από παιχνίδι των «μπλε» με την Παρί στο «Παρκ ντε Πρενς» για το Τσάμπιονς Λιγκ.  



«Δεν είμαστε ρατσιστές, μας έσπρωχναν κι εμάς... »

Οι τέσσερις υποστηρικτές της Τσέλσι περνούν από δίκη, με τους δύο εξ αυτών (Τζόσουα Πάρσονς και Τζέιμι Φέρμπερν) να δίνουν το «παρών» στο δικαστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας, εν αντιθέσει με τους Ρίτσαρντ Μπάρκλι και Γουίλιαμ Σίμπσον που αρνήθηκαν να ταξιδέψουν ξανά στη Γαλλία...

Η εισαγγελία της Γαλλίας έχει εισηγηθεί ποινή φυλάκισης με αναστολή για τους τέσσερις Άγγλους, των οποίων η υπερασπιστική γραμμή για το επεισόδιο με τον 34χρονο, Σουλεϊμάνε Σιλά, που έχει καταγραφεί και σε βίντεο με ρατσιστικά συνθήματα και απώθησή του από το μετρό λόγω... χρώματος, ν' αναφέρει:

«Δεν είμαστε ρατσιστές, δεν ενεργούσαμε με ρατσιστική διάθεση... Φωνάζαμε Τσέλσι, Τσέλσι. Ο κ.Σιλά προσπαθούσε να μπει σε ένα βαγόνι που ήταν γεμάτο και πιέζει για να μπει, τη στιγμή που μας έσπρωχναν κι εμάς από το εσωτερικό του βαγονιού προς τα έξω».

Μάλιστα, ο Πάρσονς παραδέχθηκε πως έπινε επί... έξι ώρες εκείνη τη μέρα, όμως δεν φώναξε ρατσιστικό σύνθημα, το οποίο υποστήριξε πως ακουγόταν από άλλο βαγόνι.

Πάντως, και οι τέσσερις κατηγορούμενοι κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης με αναστολή για περισσότερο από έναν χρόνο και απαγόρευση παρουσίας στο Παρίσι.