Την έφτιαξε και... την έκαψε ο Μανέ

Από το δώρο που ήθελε να κάνει στη Λίβερπουλ προτού φύγει για το Κόπα Άφρικα, ο Σαντιό Μανέ τα έκανε μαντάρα... Αν και όλα έδειχναν ότι θα ήταν εκείνος που θα της χάριζε τη νίκη με το δικό του γκολ, ο Σενεγαλέζος με χαζό χέρι στην περιοχή, επέτρεψε στη Σάντερλαντ να υψώσει το stop και να ολοκληρωθεί το ματς στο «Στάδιο του Φωτός» με το τελικό 2-2.  



Την έφτιαξε και... την έκαψε ο Μανέ

Η Λίβερπουλ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, καθώς χρειάστηκε να περάσουν τα πρώτα λεπτά για να πάρουν τη μπάλα στα πόδια τους οι ποδοσφαιριστές της Σάντερλαντ! Οι «κόκκινοι» ήταν πήραν την κατοχή της μπάλας και ξεκίνησαν να παίζουν το παιχνίδι τους, με τον Στάριτζ ν' απειλεί με ένα καλό αριστερό σουτ, το οποίο έβγαλε ο Μανόνε χαμηλά! Οι «μαυρόγατες» απάντησαν μ' ένα σουτ του Ρόντγουελ από το πουθενά, με τον Μινιολέ να επεμβαίνει για ν' αποσοβήσει, όμως στο 21', από εκτέλεση κόρνερ και κακό σουτ του Λόβρεν, ο Στάριτζ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας για να πάρει την κεφαλιά και να κάνει το 1-0! Τα μηνύματα που έστελνε η Σάντερλαντ κάθε φορά που επέλεγε να επιτεθεί, ήταν άκρως ενθαρρυντικά και στο 25', ο Εντόνγκ κέρδισε πέναλτι από τον Κλαβάν, με τον Ντεφό να ευστοχεί για το 1-1! Μάλιστα, ο Άγγλος στράικερ λίγο αργότερα βγήκε μόνος απέναντι από τον Μινιολέ, ο Βέλγος του τσίμπησε τη μπάλα και στην επαναφορά ένα σουτ έφυγε άουτ.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και η Λίβερπουλ έδειξε να μην επηρεάζεται αρνητικά από το γκολ που δέχθηκε, βγαίνοντας ξανά στην επίθεση για ν' απαντήσει σε αυτή την εξέλιξη του αγώνα, την οποία προκάλεσε το λανθασμένο μαρκάρισμα των Βαϊνάλντουμ και Κλαβάν. Ο Στάριτζ, με κινήσεις αρκετά μακριά από την περιοχή έστελνε μπάλες προς την εστία του Μανόνε που όμως είχε τον έλεγχο και πλέον, στο δεύτερο ημίχρονο θα στηριζόταν στην... οχύρωση της άμυνας μπροστά του. Η ομάδα του Κλοπ, όπως και το περασμένο Σάββατο, δεν βρέθηκε στην καλύτερή της μέρα, εμφάνισε και σημάδια κόπωσης, σωματικής και πνευματικής, όμως θα έβρισκε τη λύση! Στο 71', Στάριτζ και Λαλάνα συνδυάστηκαν άψογα, με τον πρώτο να κάνει το σουτ αλλά τον Μανόνε να διώχνει με το πόδι και από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Σαντιό Μανέ σκόραρε από το δεύτερο δοκάρι, όπου πήγε η μπάλα από την κεφαλιά του Τζιλομποτζί για το 2-1! Κι όμως, ο άνθρωπος που έδειχνε πως θα έσωζε τη Λίβερπουλ, την «έκαψε», με το χέρι στο 84', με τον Ντεφό να σκοράρει ξανά από την άσπρη βούλα για το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σάντερλαντ: Μανόνε, Λοβ, Ο'Σέι, Τζιλομποτζί, Φαν Άνολτ, Μπορίνι, Εντόνγκ, Ρόντουελ (65' Μανκίγιο), Λάρσον, Γιανουζάι (79' Καζρί), Ντεφό

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Κλαβάν, Μίλνερ (45' Μορένο), Λαλάνα, Τσαν, Βαϊνάλντουμ (73' Ορίγκι), Μανέ, Στάριτζ (80' Λούκας), Φιρμίνο