Τη νίκησε (κι αυτή) και την ξεπέρασε!

Η Έβερτον έγινε θύμα των ορέξεων και της Γουότφορντ, η οποία την υποχρέωσε στην 5η συνεχόμενη απώλεια βαθμών στην Πρέμιερ Λιγκ, πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι μαρτυρά το τελικό 3-2. Περίπου 30 χρόνια είχε να αναδείξει νικήτρια την δεύτερη το συγκεκριμένο ζευγάρι!



Τη νίκησε (κι αυτή) και την ξεπέρασε!

Στην σύνοψη του αγώνα, εκπληκτικό τακουνάκι του Οκάκα για το προβάδισμα των γηπεδούχων, δύο γκολ ο Λουκάκου, δύο ασίστ και τρομερή εμφάνιση από τον Χοσέ Χολέμπας. Βαθμολογικά, στους 21 έφτασε το σύνολο του Βάλτερ Ματσάρι μετά από 15 αγωνιστικές και τις δύο ήττες των προηγούμενων σαββατοκύριακων, έναν λιγότερο έχει το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν.

Έντεκα διαφορετικές εθνικότητες για την Γουότφορντ στο χορτάρι, 609 συμμετοχές για τον Γκάρεθ Μπάρι ισοφαρίζοντας τον Φρανκ Λάμπαρντ στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας των συμμετοχών στην Πρέμιερ Λιγκ -πίσω μόνο από τον Ράιαν Γκιγκς- και κάπως έτσι άρχισε το παιχνίδι.

Ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά δεν ήταν άσχημος και μάλιστα θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ γρήγορο γκολ στο ματς. Τελικά αυτό ήρθε λίγο πιο καθυστερημένα, στο 17ο λεπτό, όταν ο Μπάρι με τρομερή μπαλιά βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Ρομέλου Λουκάκου, που δεν δυσκολεύτηκε για το 1-0. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δεν τα έβαψαν μαύρα και προσπάθησαν να αντιδράσουν, αντίδραση την οποία βρήκαν δια ποδός Στέφανο Οκάκα. Στο 36' ο Ιταλός έσπασε στον Μπρίτος δεξιά και πήρε θέση στην περιοχή, για να ξανά πάρει την μπάλα με σέντρα του συμπαίκτη του και με μια επαφή να την στείλει στα δίχτυα. Με ποιο σημείο έστειλε την μπάλα προς την εστία; Με τακουνάκι, για να ακολουθήσει και μια πιρουέτα στην συνέχεια, σημειώνοντας έτσι ένα από τα ομορφότερα γκολ του πρωταθλήματος.

Το σκορ θα μπορούσε να είχε έρθει τούμπα ακόμη και πριν το ημίχρονο, όμως ο Τρόι Ντίνι ολιγώρησε και δεν μπόρεσε ούτε σε αυτή τη φάση να σημειώσει το 100ο του γκολ με τη φανέλα του συλλόγου, μένοντας μακριά από τον συγκεκριμένο τομέα για έβδομο συνεχόμενο ματς.

Στο δεύτερο μέρος η εμφάνιση των γηπεδούχων έμοιαζε κατά τι καλύτερη από αυτή των φιλοξενούμενων και δεν άργησε να έρθει και η ανταμοιβή. Ο Σεμπάστιαν Πρεντλ, που είχε ρίξει ήδη μια προειδοποιητική βολή δευτερόλεπτα νωρίτερα, σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους και πίστωσε την ασίστ στον Χοσέ Χολέμπας για το 2-1, ενώ ο Έλληνας διεθνής έφτασε στην δεύτερη στον αγώνα στο 63', με τον Οκάκα να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα νικώντας άπαντες στην εναέρια μονομαχία μετά το κόρνερ. Για τον αριστερό μπακ με καταγωγή από τα Τρίκαλα, η νέα του ασίστ τον έκανε για την ώρα τον πρώτο αμυντικό της λίστας στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Και ενώ φαινόταν πως δεν μπορεί να κάνει κάτι για να αντιδράσει, ο Λουκάκου με μια νέα κεφαλιά γενικά στο παιχνίδι έκανε το 3-2 για να δώσει ελπίδες. Στον χρόνο που απέμεινε όμως το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους «hornets» να παίρνουν ακόμη ένα σημαντικό τρίποντο και τα «ζαχαρωτά» να μένουν με μόλις μία νίκη στα τελευταία δέκα ματς της.

Οι συνθέσεις:

Γουότφορντ: Γκόμες, Σούνιγα (90' Καμπασέλε), Πρεντλ, Μπρίτος, Χολέμπας, Γκεντιουρά (61' Γιάνμαατ), Μπεχράμι, Κάπουε, Άμραμπατ, Οκάκα (81' Γουότσον), Ντίνεϊ

Έβερτον: Στεκέλενμπουργκ, Μπέινς (83' Μπέινς), Γουίλιαμς, Φούνες Μόρι, Κόουλμαν, Μπάρι, Γκέιγ (65' Μπάρκλεϊ), ΜακΚάρθι, Μιραλάς (71' Βαλένσια), Ντεουλοφέου, Λουκάκου