«Ο Μόουζες είχε πει όχι σε Τσέλσι και Τότεναμ»

Στα «κρύα του λουτρού» άφησε την Τσέλσι και την Τότεναμ σε νεαρή ηλικία ο Βίκτορ Μόουζες, όπως αποκαλύπτει ο πρώτος του προπονητής σε συνέντευξή του.



«Ο Μόουζες είχε πει όχι σε Τσέλσι και Τότεναμ»

Σε ηλικία μόλις 14 ετών, τόσο οι «μπλε» όσο και τα «σπιρούνια» διεκδίκησαν τον νεαρό Νιγηριανό, ο οποίος ακόμα αγωνιζόταν σε ερασιτεχνική ομάδα. Μετά από προτροπή του προπονητή του όμως, ο Μόουζες επέλεξε να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής της Κρίσταλ Πάλας.

Σύμφωνα με τον Τόνι Λοϊζί, ο 25χρονος πλέον Μόουζες έκανε τη σωστή επιλογή πηγαίνοντας στην Πάλας, τονίζοντας πως αν είχε πάει σε κάποια άλλη ομάδα, η καριέρα του θα είχε διαφορετική πορεία.

«Τον ήθελαν πολλές ομάδες και αυτός επέλεξε την Κρίσταλ Πάλας. Η Τότεναμ συγκεκριμένα τον κυνηγούσε για πολύ καιρό, αλλά είμαι χαρούμενος που πήγε στην Πάλας. Και η Τσέλσι τον ήθελε και τότε του είπα ‘αν υπογράψεις στην Πάλας θα φτάσεις στην πρώτη ομάδα πιο γρήγορα’. Αν είχε πάει στην Τσέλσι ή στην Τότεναμ, ίσως να μην τα είχε καταφέρει»δήλωσε ο πρώτος του προπονητής στην ερασιτεχνική ομάδα Cosmos 90 του Λονδίνου.

Ο Μόουζες έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Πάλας το 2007 σε ηλικία 16 ετών, λιγότερο από τρία χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου του συμβολαίου με τους «αετούς». Μετά από ένα επιτυχημένο πέρασμα από τη Γουίγκαν, την μεταγραφή στην Τσέλσι και τους συνεχείς δανεισμούς, ο Νιγηριανός έχει μετατραπεί σε ένα υπερπολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Αντόνιο Κόντε.