Τα «έχωσε» στην Έβερτον ο Ρόι Κιν

Σε ρήξη ωθούνται οι σχέσεις ανάμεσα στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Ιρλανδίας και την Έβερτον, με αφορμή τον τραυματισμό του Τζέιμς ΜακΚάρθι.



Τα «έχωσε» στην Έβερτον ο Ρόι Κιν

Ο Μάρτιν Ο’Νιλ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον 25χρονο μέσο  ενόψει του εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Αυστρία για τα προκριματικά του Μουντιάλ λόγω μυικού τραυματισμού. Έτσι ο βοηθός του στην εθνική, Ρόι Κιν, «ξεσπάθωσε» κατά των «ζαχαρωτών», υποδεικνύοντας πως η ομάδα θα έπρεπε να δείχνει περισσότερη προσοχή στα θέματα τραυματισμών και φυσικής κατάστασης.

«Είχαμε το ίδιο πρόβλημα και με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Πάντα είχα την αίσθηση πως οι παίκτες της Έβερτον θα χρειαστούν πατερίτσες ή θα σέρνονται στην πόρτα του ξενοδοχείου. Φαίνεται πως θα έχουμε ξανά το ίδιο θέμα», δήλωσε ο Ρόι Κιν.

Η κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές φούντωσε όταν ο Ρόναλντ Κούμαν εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη χρησιμοποίηση του Μακ Κάρθι από τον Ο’Νιλ στους αγώνες της Ιρλανδίας τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Ολλανδός τεχνικός ξεκαθάρισε πως ο προπονητής του «πράσινου στρατού» δεν θα έπρεπε να πιέσει τον 25χρονο με συνεχόμενα παιχνίδια, εφόσον αυτός δεν είχε επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του στον προσαγωγό.

Παρόλα αυτά, ο Ρόι Κιν συνέχισε την επίθεση προς την Έβερτον, αφήνοντας αιχμές για τη φυσική κατάσταση των παικτών και τις προπονητικές μεθόδους που φέρνουν τόσους τραυματισμούς: «Γιατί θα έπρεπε να κρατήσουμε καλές σχέσεις μαζί τους; Η Έβερτον παραδοσιακά είχε καλόυς Ιρλανδούς παίκτες και δε θα έπρεπε να τους αποτρέπει από το να παίζουν για την Ιρλανδία. Αν ένας παίκτης είναι καλά και νιώθει ότι μπορεί να παίξει, ειδικά στα προκριματικά, τότε θα πρέπει να το καταλάβουν. Ο Ντάρον Γκίμπσον χάνει πολλά παιχνίδια, oπότε θα πρέπει να ξανακοιτάξουν το πρόγραμμα προπονήσεων τους».