Τους κάνει… πλάκα ο Λουκάκου!

Από τον «δήμιο» της τιμωρήθηκε ξανά η Γουέστ Χαμ! Με ένα γκολ και μία ασίστ, ο Ρομέλου Λουκάκου έκανε τη διαφορά και οδήγησε την Έβερτον σε σημαντική, εντός έδρας νίκη με σκορ 2-0 σε βάρος των Λονδρέζων για την 10η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ!  



Τους κάνει… πλάκα ο Λουκάκου!

Ο Βέλγος επιθετικός συνέχισε την… πελατειακή σχέση που τον θέλει να έχει σκοράρει και στα εννέα ματς που αντιμετώπισε την ομάδα του Μπίλιτς, οδηγώντας τα «ζαχαρωτά» στο σημαντικό τρίποντο. Ο Ρομ άνοιξε  το σκορ στο 50' και έδωσε την ασίστ στον Μπάρκλεϊ (76') για το τελικό 2-0.

Ανώμαλη προσγείωση για τη Γουέστ Χαμ, μετά το θρίαμβο μεσοβδόμαδα επί της Τσέλσι στο Λιγκ Καπ και επιστροφή στα… στραβά αποτελέσματα.

To ματς

Μουδιασμένο ξεκίνημα από την Έβερτον, πιο δραστήρια η Γουέστ Χαμ. Οι Λονδρέζοι εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους που τους έδωσαν οι γηπεδούχοι και αφού επέβαλλαν το ρυθμό τους από τα πρώτα λεπτά, κατάφεραν- με πρωταγωνιστή τον Παγιέ- να προκαλέσουν αρκετούς κινδύνους.

Σταδιακά, ωστόσο, τα «ζαχαρωτά» ισορρόπησαν την κατάσταση και από το 25' και μετά έκαναν και εκείνα αισθητή την παρουσία τους. Η κορυφαία τους στιγμή προήλθε από τον Μπάρκλεϊ, ο οποίος αφού ελίχθηκε εντυπωσιακά στο ύψος του πέναλτι, έκανε το σουτ, όμως ο Άντριαν έδιωξε εντυπωσιακά. Ακόμη μία καλή στιγμή, αυτή τη φορά σε σέντρα- σουτ του Μιραλάς, ανάγκασε ξανά τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να επέμβει καταλυτικά.                          

Οι επισκέψεις των γηπεδούχων στην αντίπαλη περιοχή συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη σημαντική διαφορά ότι αυτή τη φορά ο Άντριαν δεν μπόρεσε να τους σταματήσει. Ο πορτιέρο της Γουέστ Χαμ απέκρουσε το σουτ του Κόουλμαν, η μπάλα έφτασε στον Μπολάσι και εκείνος σέρβιρε στον ανενόχλητο Λουκάκου, ο οποίος προ κενής εστίας την έστειλε στα δίχτυα (50').

Η Έβερτον είχε αυτό που ήθελε, ενώ από τη μεριά τους οι Λονδρέζοι αναγκάστηκαν να ανοιχτούν! Ανέβασαν τις γραμμές τους στο γήπεδο και τα έπαιξαν όλα για όλα για την ισοφάριση. Στο 66' Αντόνιο έχασε σημαντική ευκαιρία, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Οβιέδο έκοψε σωτήρια την προσπάθεια του Αγιού.

Η μαζική άνοδος των παικτών της Γουέστ Χαμ άφησε κενά πίσω, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι βρήκαν εκ νέου δίχτυα στο 76' με τον Μπάρκλεϊ, τελειώνοντας το ματς!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Ρόμπλες, Κόουλμαν, Γουίλιαμς, Φούνες Μόρι, Οβιέδο, Γκεγέ, Μπάρι, Μπάρκλεϊ (87' Λένον), Μπολάσι (83' Γιαγκέλκα), Μιραλάς (72' Κλέβερλι), Λουκάκου

Γουέστ Χαμ: Άντριαν, Ριντ, Κουγιατέ, Ογκμπόνα, Αντόνιο, Νομπλ, Ομπιάνγκ (60' Αγιού), Κρέσουελ, Λανσίνι (78' Φεγκουλί), Φερνάντες (71' Τζάτζα), Παγιέ