Σα να… ξεφουσκώνει!

Ούτε τώρα! Λίγες ημέρες μετά την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, η Έβερτον έμεινε στο εντός έδρας 1-1 με την Κρίσταλ Πάλας, κινδυνεύοντας να χάσει επαφή με την πρώτη πεντάδα της Πρέμιερ Λιγκ! Τρίτο σερί ματς, μαζί με τον αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ, που τα «ζαχαρωτά» μένουν χωρίς νίκη!  



Σα να… ξεφουσκώνει!

Ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα χάρη στην άψογη εκτέλεση φάουλ του Λουκάκου στο 35'.

Αντεπίθεση από τους «αετούς» στην επανάληψη, οι οποίοι ισοφάρισαν γρήγορα με την κεφαλιά του Μπεντέκε (50') και κυνήγησαν- μάταια εκ του αποτελέσματος- ακόμη μία ανατροπή.

Tο ματς:

Πως μια στιγμή μπορεί να αλλάξει όλη τη ροή ενός αγώνα… Ο Λουκάκου έκανε στο 35' κάτι που δεν συνηθίζει. Ζήτησε από τον μόνιμο εκτελεστή των στημένων, Ρος Μπάρκλεϊ- όταν απουσιάζει ο Μπέινς- να αναλάβει εκείνος το φάουλ. Πήρε φόρα, σούταρε με δύναμη και άφησε… άγαλμα τον Μανταντά!

Το γκολ αυτό ουσιαστικά σφράγισε την ανωτερότητα της Εβερτον, η οποία είχε τον πλήρη έλεγχο στα πρώτα λεπτά, αδυνατώντας ωστόσο να καρδιοχτυπήσει τον τερματοφύλακα της Κρίσταλ Πάλας. Από τη μεριά τους, οι γηπεδούχοι έγιναν πιο κινητικοί από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, προσπάθησαν κυρίως με τους Τάουνσεντ και Ζαχά να απειλήσουν, αλλά μάταια… Διάθεση είχαν, όχι όμως και το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ισορροπίες άλλαξαν. Ηταν η σειρά της Πάλας να πιέσει από νωρίς και- προς ικανοποίησή της- να ισοφαρίσει στο 50' με την κεφαλιά του Μπεντέκε. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπολάσι να απειλήσει για λογαριασμό της Έβερτον και κάπου εκεί το παιχνίδι άνοιξε.

Τα «ζαχαρωτά» πρέσαραν για το νέο προβάδισμα, τη στιγμή που οι «αετοί» επιχείρησαν να ηρεμήσουν ξανά το ρυθμό. Οι παίκτες του Κούμαν έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, πάλι μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μπολάσι, περίπου μισή ώρα πριν το τέλος.

Σύντομα, όμως, οι φιλοξενούμενοι επανέφεραν τις ισορροπίες και προς το τέλος του αγώνα αποφάσισαν να ανοιχτούν, στοχεύοντας στην… κλοπή των τριών πόντων, όπως είχαν κάνει και την περασμένη αγωνιστική. Από το 70' και μετά έδειξαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα, ήταν απειλητικοί, όμως το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:            

Εβερτον: Στεκέλενμπουργκ, Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Γουίλιαμς, Οβιέδο (81' Φούνες Μόρι), Κλέβερλι, Μπάρι, Γκεγέ, Μπάρκλεϊ (77' Μιραλάς), Μπολάσι, Λουκάκου

Κρίσταλ Πάλας: Μανταντά, Γουόρντ, Τόμκινς, Ντελανέι, Κέλι, ΜακΆρθουρ (79' Καμπάιγ), Λέντλεϊ, Τάουνσεντ (90+3' Λι), Πάντσεον, Ζαχά, Μπεντέκε