Ποκετίνο: «Μεγάλο το επίτευγμα του Βενγκέρ»

Στην πολυετή παρουσία του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της Άρσεναλ και την ελπίδα να καταφέρει το ίδιο με την Τότεναμ στάθηκε ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι των «σπιρουνιών» κόντρα στη Μίντλεσμπρο.  



Ποκετίνο: «Μεγάλο το επίτευγμα του Βενγκέρ»

Όσον αφορά τον τραυματισμό του Χάρι Κέιν ο Αργεντινός προπονητής συνιστά ψυχραιμία: «Πρέπει να είμαστε θετικοί. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν. Τραυματίστηκε την Κυριακή κόντρα στη Σάντερλαντ και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Ο Χάρι είναι σε καλή κατάσταση. Είναι πολύ σημαντικό να έχει όλη την ενέργεια και τη συγκέντρωση στο να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που έχει ο Βίνσεντ Γιάνσεν να αναπληρώσει τον 23χρονο επιθετικό, αλλά και στην ευκαιρία που έχει να ξεχωρίσει: «Δεν είναι δουλεία μόνο του Γιάνσεν, είναι δουλειά όλης της ομάδας και πρέπει να νιώσει ελεύθερος να παίξει και να βοηθήσει την ομάδα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αυτόν να δείξει τις πραγματικές του ικανότητες. Πρέπει να απολαύσει το παιχνίδι. Απλά χρειάζεται να παίξει ποδόσφαιρο. Όλοι οι επιθετικοί έχουν αυτοπεποίθηση όταν βρίσκουν δίχτυα. Ήταν μια καλή ευκαιρία να πετύχει το πρώτο του επίσημο γκολ (με τη Τζίλιγχαμ) και αυτό είναι πάντα σημαντικό. Αύριο είναι η ευκαιρία του να αρχίσει να βοηθάει την ομάδα», επεσήμανε ο Ποκετίνο για τον 22χρονο Ολλανδό.

Τέλος, ο Ποκετίνο σχολίασε τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τότε που ο Αρσέν Βενγκέρ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της συμπολίτισσας Άρσεναλ: «Είκοσι χρόνια στην ίδια ομάδα είναι μεγάλο επίτευγμα. Μόνο άνθρωποι με μεγάλο χάρισμα και χαρακτήρα – όπως αυτός και ο Φέργκιουσον – μπορούν να το πετύχουν. Ίσως μια μέρα να το καταφέρουμε και εμείς»!