Μόγιες: «Οι σύλλογοι που πέτυχαν, κράτησαν τους προπονητές πολλά χρόνια»

Την πεποίθησή του πως για να κατορθώσει μία ομάδα να φτάσει στην κορυφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση να διατηρήσει για αρκετά χρόνια και τον προπονητή της, εξέφρασε με δηλώσεις του ο τεχνικός της Σάντερλαντ, Ντέιβιντ Μόγιες.



Μόγιες: «Οι σύλλογοι που πέτυχαν, κράτησαν τους προπονητές πολλά χρόνια»

Για να ενισχύσει, μάλιστα, τα λεγόμενά του ο Σκωτσέζος κόουτς επικαλέστηκε τρανά παραδείγματα του πρόσφατου, αλλά και πιο μακρινού παρελθόντος τονίζοντας, πως κοινό σημείο αναφοράς όλων των μεγάλων διαχρονικά ομάδων ήταν το ότι κράτησαν τον ίδιο άνθρωπο στα ηνία του πάγκου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Αν δούμε ποιοι σύλλογοι είχαν πραγματικά μεγάλη επιτυχία, θα παρατηρήσουμε τα εξής: Ο Μπράιαν Κλαφ ήταν, νομίζω, 18 χρόνια στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, μου φαίνεται, 13 στην Ίπσουιτς. Έπειτα, ακολούθησαν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ο Αρσέν Βενγκέρ. Και μετά βλέπεις (στον αντίποδα) και εμένα. Αν παρατηρήσουμε, πόσο έκατσαν οι προπονητές αυτοί στις ομάδες τους, θα καταλάβουμε ότι τα κλαμπ που τους διατήρησαν στους πάγκους τους για μεγάλη περίοδο, είχαν την τάση να σημειώνουν επιτυχίες. Μπορεί να μιλάμε για άλλες εποχές, επειδή η πίεση από τα Μέσα και τους ιδιοκτήτες των συλλόγων είναι διαφορετική πλέον, ωστόσο, θα μπορούσα να πω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πάντοτε τόσο σωστό (η τωρινή πίεση)», ανέφερε συγκεκριμένα ο 53χρονος τεχνικός των «μαυρόγατων».