Τυχερή η Λέστερ, επιστρέφει «σπίτι» ο Γκουαρδιόλα!

Ούτε παραγγελία να είχε κάνει η Λέστερ τον όμιλό της στην πρώτη της παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα επιστρέψει στη Βαρκελώνη καθώς η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει και πάλι τη Μπαρτσελόνα, ζόρικο αλλά με ελπίδες για την Άρσεναλ το δικό της γκρουπ, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια η Τότεναμ.



Τυχερή η Λέστερ, επιστρέφει «σπίτι» ο Γκουαρδιόλα!

Η Πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λέστερ, στην πρώτη της περιπέτεια στο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από το παραμύθι που έζησε στην Πρέμιερ Λιγκ την περασμένη σεζόν, έχει ν' αντιμετωπίσει ομάδες που ίσως και να της ... επέλεγε αν τη ρωτούσαν ποια ακριβώς θα ήθελε να είναι η κλήρωσή της!

Η Πόρτο, που πέταξε εκτός συνέχειας στα πλέι-οφ της προκριματικής φάσης τη Ρόμα, η Μπριζ και η Κοπεγχάγη είναι τα εμπόδια που καλούνται να ξεπεράσουν οι «αλεπούδες», σε έναν όμιλο που μπορεί να χαρακτηριστεί βατός και να μην τρομάξει καθόλου την αγγλική ομάδα!

Ιδιαίτερα θα είναι τα δύο παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι με τη Μπαρτσελόνα. Όχι διότι οι δύο ομάδες βρίσκονται και πάλι στη διοργάνωση, σε μια εξέλιξη που την έχουν πλέον συνηθίσει και γνωρίζονται πολύ καλά, αλλά γιατί ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα επιστρέψει στη Βαρκελώνη, στο «Καμπ Νου», στο νέο ξεκίνημα που πραγματοποιεί έχοντας αναλάβει τους «πολίτες» μετά το απόλυτα επιτυχημένο του πέρασμα από την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου. Ξανά και η Γκλάντμπαχ στο δρόμο της Σίτι, όπως συνέβη και την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ενώ η τετράδα συμπληρώνεται με τη Σέλτικ, σε μια μάχη των «γειτόνων» με την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς που... έφτυσε αίμα για να προκριθεί εις βάρος της Χάποελ Μπερ Σεβά.

Η Άρσεναλ, θα τραβήξει... ζόρια στον Α' όμιλο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, με τις πιο δυνατές ομάδες του γκρουπ στο οποίο συμμετέχουν οι «κανονιέρηδες» να είναι φυσικά οι κυρίαρχοι του γαλλικού ποδοσφαίρου, αυτοί της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και η Βασιλεία που ξέρει κόντρα σε αγγλικούς συλλόγους ν' αποδεικνύεται πολύ σκληρό καρύδι. Η Λουντογκόρες η πιο αδύναμη – θεωρητικά – ομάδα.

Τέλος, η Τότεναμ βρέθηκε σε έναν όμιλο όπου όλα είναι ανοιχτά και η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο μπορεί να τα καταφέρει εφόσον παρουσιάσει το περσινό εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρόσωπο, προσαρμίζοντας πλέον τους χρόνους της και τις δυνάμεις της σε πολύ πιο δυνατά παιχνίδια μεσοβδόμαδα... ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπάγερν Λεβερκούζεν και Μονακό τίθενται αντιμέτωπες με τα «σπιρούνια», με τους Μονεγάσκους να συναντούν ξανά τους Λονδρέζους έπειτα από τα περσινά τους ραντεβού στο Γιουρόπα Λιγκ. 

Αναλυτικά τα γκρουπ:

Group A'

Παρί Σεν Ζερμέν

Άρσεναλ

Βασιλεία

Λουντογκόρετς

 

Group B'

Μπενφίκα

Νάπολι

Ντιναμό Κιέβου

Μπεσίκτας

 

Group C'

Μπαρτσελόνα

Μάντσεστερ Σίτι

Μπορούσια Γκλάντμπαχ

Σέλτικ

 

Group D'

Μπάγερν Μονάχου

Ατλέτικο Μαδρίτης

Αϊντχόφεν

Ροστόφ

 

Group E'

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Μπάγερ Λεβερκούζεν

Τότεναμ

Μονακό

 

Group F'

Ρεάλ Μαδρίτης

Μπορούσια Ντόρτμουντ

Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Λέγκια Βαρσοβίας

 

Group G'

Λέστερ

Πόρτο

Μπριζ

Κοπεγχάγη

 

Group H'

Γιουβέντους

Σεβίλλη

Λιόν

Ντιναμό Ζάγκρεμπ