Τέταρτη αλλαγή στο FA Cup!

Νέος κανονισμός θα ισχύσει από φέτος στη Κύπελλο Αγγλίας, καθώς θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση και τέταρτης αλλαγής από κάθε ομάδα κατά της διάρκεια της παράτασης, από τα προημιτελικά της διοργάνωσης και έπειτα.



Τέταρτη αλλαγή στο FA Cup!

Σε μία πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσποδία για τον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό, το Κύπελλο Αγγλίας.

Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της, οι ομάδες που θα συμμετέχουν στους αγώνες των προημιτελικών του FA Cup και μέχρι τον τελικό, θα έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν και σε τέταρτη αλλαγή, πέρα από τις τρεις... καθιερωμένες, αν η εκάστοτε αναμέτρηση οδηγηθεί στην παράταση.

Η FA εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη ιδέα από το επετειακό Κόπα Αμέρικα που διεξήχθη στις αρχές του τρέχοντος καλοκαιριού στις Ηνωμένες Πολιτείες και δείχνει διατεθειμένη να θέσει υπό δοκιμή αυτή την πρωτοποριακή ιδέα κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης.

Η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της FA:

«Η FA επιθυμεί να αναλάβει έναν πρωτοποριακό ρόλο δοκιμάζοντας αυτή την καινοτομία στα τελευταία στάδια της φετινής διοργάνωσης.

Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες που θα έχουν χρησιμοποιήσει και τις τρεις αλλαγές, από τους εφτά παίκτες που θα διαθέτουν στον πάγκο τους, αποκτούν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν ακόμη έναν ποδοσφαιριστή στην παράταση των προημιτελικών, των ημιτελικών και του τελικού.

Με το Κύπελλο να υιοθετεί τη διαδικασία των νοκ-άουτ από τα προημιτελικά κι έπειτα, η τέταρτη αλλαγή μπορεί να προσδώσει επιπλέον ίντριγκα και ενδιαφέρον στη διοργάνωση».

 

TAGS: