Ο Τσάμπι Αλόνσο για Μουρίνιο-Γκουαρδιόλα

Ως ένας από τους ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί τόσο με τον Ζοσέ Μουρίνιο όσο και με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Τσάμπι Αλόνσο κλήθηκε να μιλήσει για τους δύο προπονητές που κρατούν τα... κλειδιά της ποδοσφαιρικής μεριάς του Μάντσεστερ, ως οι νέοι προπονητές των Γιουναίτεντ και Σίτι.



Ο Τσάμπι Αλόνσο για Μουρίνιο-Γκουαρδιόλα

Ο μέσος της Μπάγερν Μονάχου γνωρίζει τους δύο άνδρες από την κοινή που είχε με τον καθένα αντιστοίχως θητεία στην Ρεάλ Μαδρίτης και τους Βαυαρούς και ως πρώτο σχόλιο, είπε... γεμάτος ανυπομονησία:

«Μοιάζουν αρκετά στο πόσο σκληρά δουλεύουν και στις μεγάλες φιλοδοξίες που έχουν. Ποδοσφαιρικά έχουν διαφορετική προσέγγιση και διαφορετικό στυλ. Αλλά αυτό που παίρνεις και από τους δύο είναι η ηγετική μορφή. Θα είναι συναρπαστικό να τους παρακολουθήσουμε, ειδικά από την στιγμή που έχουν ομάδα στην ίδια πόλη. Είναι δοκιμασία και για τους δύο. Θα τους παρακολουθώ σίγουρα.

Είχα το προνόμιο να τους έχω προπονητές. Είχα πολύ καλή σχέση μαζί τους. Λένε πολλά καλά λόγια γι' αυτούς και αυτό πρέπει να περιμένουν καθώς είναι σπουδαίοι τεχνικοί και σε πολύ δύσκολες δουλειές. Θα έχει ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουμε».

Τέλος, έκανε μια ξεχωριστή αναφορά στον κόουτς των «πολιτών», με τον οποίο συνεργάστηκε πιο πρόσφατα, δηλώνοντας:

«Όσον αφορά τον Πεπ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα δείξει στους παίκτες του το πως βλέπει το ποδόσφαιρο και πως θέλει η ομάδα του να παίζει. Αλλά θα πάρει λίγο χρόνο γιατί δίνει έμφαση και στην λεπτομέρεια. Θα τα καταφέρει. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι τελείως διαφορετική από την Μπούντεσλιγκα και την Πριμέρα. Ο ρυθμός είναι διαφορετικός, η φυσική κατάσταση πρέπει να είναι πολύ διαφορετική, αλλά και ίσως να έχουν αλλάξει μερικά πράγματα από τότε που αγωνιζόμουν εκεί. Ο Γκουαρδιόλα θα πρέπει να προσαρμοστεί σε κάποια παιχνίδια, αυτό είναι σίγουρο. Απ' όσο θυμάμαι πρέπει να δουλεύεις διαφορετικά όταν παίζεις στην έδρα της Γουέστ Μπρομ, απ' ότι της Στόουκ και της Σάντερλαντ».