Την πάτησε σχεδόν σαν την Αγγλία η Ιρλανδία

Όπως η Αγγλία κόντρα στην Ρωσία, έτσι και η Ιρλανδία απέναντι στην Σουηδία. Τα «Boys in Green» είχαν την ευκαιρία να μπουν δυναμικά σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, αλλά χάνοντας την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη δεν κατάφεραν να ανοίξουν νωρίτερα το σκορ, να το διευρύνουν και να καθαρίσουν το παιχνίδι, αρκούμενα στον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) η οποία προήλθε με αυτογκόλ.



Την πάτησε σχεδόν σαν την Αγγλία η Ιρλανδία

Οι παίκτες του Μάρτιν Ο'Νιλ δεν ισοφαρίστηκαν στο φινάλε, όπως τα «τρία λιοντάρια», είχαν τις ευκαιρίες τους να πάρουν το ματς, από την άλλη όμως γλίτωσαν σε αρκετές περιπτώσεις την άμεση ανατροπή.

Συνοπτικά, το 1-0 έγινε στο 48' με πολύ όμορφο σουτ του Χούλαχαν μετά από γύρισμα του Κόουλμαν, και το 1-1 στο 72' με τον Ιμπραΐμοβιτς να κάνει την σέντρα από τα αριστερά και τον Κλαρκ να στέλνει άτσαλα την μπάλα εντός εστίας. Φοβερή εμφάνιση από τον Τζεφ Χέντρικ.

Η βαθμολογία του Ε' Ομίλου:

1. Ιρλανδία 1β. (1 ματς)

2. Σουηδία 1β. (1 ματς)

3. Βέλγιο 0β. (0 ματς)

4. Ιταλία 0β. (0 ματς)

Ήδη μέχρι το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης η Ιρλανδία είχε καταφέρει να βγάλει δύο μεγάλες στιγμές προς την εστία του Ίσακσον, που απέκρουσε στην πρώτη περίπτωση το σουτ του Χέντρικ και είδε τον Ο'Σέι να αστοχεί από σημείο -που το να αστοχήσει κανείς δεν ήταν... επιλογή- στην δεύτερη.

Η αμυντική λειτουργία σε όλες τις γραμμές λειτουργούσε αρμονικά και έτσι δεν δόθηκαν ευκαιρίες στην Σουηδία να απειλήσει, με τους Μπεργκ-Ιμπραΐμοβιτς να είναι εγκλωβισμένοι μακριά από όλη την υπόλοιπη ομάδα τους. Έτσι ήρθε ακόμη μία ευκαιρία για τους παίκτες του Μάρτιν Ο'Νιλ, με τον Μπράντι να αστοχεί ελάχιστα. Πιο κοντά, αλλά το ίδιο μακριά, έφτασε στο 32' ο Χέντρικ, που με νέα του προσπάθεια είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Αυτό που δεν είδαμε στο πρώτο μέρος από τους Ιρλανδούς, το είδαμε μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου. Δημιουργός του γκολ ήταν ο Σίμους Κόουλμαν με ωραία κούρσα και σωστό γέμισμα στην περιοχή δεξιά από αυτή, και σκόρερ ήταν ο Γουές Χούλαχαν που με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Ίσακσον για να πανηγυρίσει έξαλλα με τους υπόλοιπους.

Όπως ο κόσμος περίμενε κάτι παραπάνω από τα «Boys in Green» στο πρώτο ημίχρονο, έτσι περίμενε και από την Σουηδία... Και το γκολ ήταν η αφύπνιση για εκείνη. Αμέσως-αμέσως οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και δημιούργησαν αναταραχή με απανωτά κόρνερ, ωστόσο η κατάσταση αντιμετωπίστηκε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Κι αφού δεν μπορούσαν οι Σουηδοί να παραβιάσουν την εστία του Ράντολφ, το έκανε ο Κλαρκ με κακή απομάκρυνση με το κεφάλι σε σέντρα του Ιμπραΐμοβιτς για το 1-1 (72'). Αυτό ήταν το πρώτο αυτογκόλ σε Euro μετά από εκείνο του Γκλεν Τζόνσον κόντρα στην Σουηδία (2012). Πάντως στην επόμενη φάση το προβάδισμα θα μπορούσε να ανήκει και πάλι στην Ιρλανδία, αλλά ο Ίσακσον αντέδρασε σωστά στην κλειστή του γωνία.

Στα λεπτά που απέμειναν οι δύο πλευρές προσπάθησαν να βρουν το «χρυσό» γκολ, αλλά αμφότερες έμειναν μακριά από το πρώτο τους τρίποντο στην διοργάνωση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιρλανδία: Ράντολφ, Ο'Σέι, Κόουλαμν, Κλαρκ, Γουέλαν, Χούλαχαν (78' Κιν), ΜακΚάρθι (85' ΜακΓκίντι), Μπράντι, Χέντρικ, Γουόλτερς (63' ΜακΚλιν), Λονγκ

Σουηδία: Ίσακσον, Όλσον, Γκράνγκβιστ, Λούστιγκ (45' Γιόχανσον), Λίντελεφ, Σέλστρεμ, Λάρσον, Λεβίσκι (86' Έκνταλ), Φόρσμπεργκ, Μπεργκ (59' Γκιντέτι), Ιμπραΐμοβιτς