Yποβιβασμός σημαίνει οικονομική καταστροφή

Καμία ομάδα δεν θέλει να υποβιβάζεται από την Πρέμιερ Λιγκ. Απόλυτα λογικό αφού πρόκειται για το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Φέτος όμως, οι σύλλογοι έχουν έναν παραπάνω λόγο να ζητούν την παραμονή και αυτός δεν είναι άλλος από την αύξηση στα τηλεοπτικά έσοδα.  



Yποβιβασμός σημαίνει οικονομική καταστροφή

Πέρυσι, η πρωταθλήτρια Τσέλσι έβαλε στα ταμεία της ένα ποσό κοντά στα 99 εκατ. λίρες ενώ η ΚΠΡ, η οποία υποβιβάστηκε, πριμοδοτήθηκε με 65 εκατ. λίρες. Κατά μέσο όρο δηλαδή, οι 20 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ εισέπραξαν σχεδόν 80 εκατ. η κάθε μία.

Για τη σεζόν 2015-2016, το ποσό για κάθε ομάδα αυξάνεται μετά τη νέα συμφωνία που υπεγράφη. Η πρωταθλήτρια ομάδα θα εισπράξει περίπου 120 εκατ. λίρες ενώ από την επόμενη σεζόν, αυτό το ποσό αυξάνεται στα 150 εκατ. λίρες. Αυτόματα, αυξάνονται τα έσοδα και για τις ομάδες στα χαμηλότερα βαθμολογικά στρώματα.

Κατά μέσο όρο τα φετινά έσοδα θα κινηθούν κατά μέσο όρο στα 100 εκατ. λίρες.Το νέο τριετές συμβόλαιο έως το 2019 θα αποφέρει στις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος πως το πρώτο, το οποίο αφορούσε την 5ετία 1992-1997 είχε συνολικά έσοδα 252 εκατ. λίρες…